ПРИПАДНИЦИ МУП-а су, након контрадиверзионог прегледа, утврдили да је била лажна дојава о постављеној бомби, у авиону који је из Београда требало да полети за Франкфурт, саопштио је МУП.

"Припадници Министарства унутрашњих послова, Контрадиверзионе екипе Полицијске бригаде у Београду, након детаљног прегледа авиона који је требало да полети јутрос око 6 и 15 часова са Аеродрома „Никола Тесла“
, утврдили су да није нађена никаква експлозивна направа, те да је дојава била лажна", наводи се у саопштењу.

МУП додаје да је у
звршен детаљан преглед путничког и пртљажног дела и да није уочено ништа што би представљало опасност по безбедност путникa.

"Сама акција је трајала неколико сати јер захтева веома детаљан преглед, морале
су да се ангажују и друге аеродромске службе које су нам помогле приликом тог прегледа. На сву срећу, испоставило се да је дојава била лажна и да путници могу наставити безбедно свој лет са, нажалост, закашњењем“, поручио је потпоручник Мирољуб Савић, командир вода у Контрадиверзионој јединици.УХАПШЕН 65-ГОДИШЊАК ЗБОГ ЛАЖНЕ ДОЈАВЕ О БОМБИ У АВИОНУ

По налогу Трећег основног тужилаштва у Београду полиција је идентификовала и ухапсила мушкарца који је јутрос изавао пометњу на аеродрому Никола Тесла својом лажном дојавом да је подметнута бомба у авиону који је из Београда требало да полети за Франкфурт.

Ухапшен је Зоран Н. (65) који је из туђег стана и са туђег телефона упутио лажну дојаву.

Њему је одређено задржавање до 48 сати у ком року ће бити приведен тужилаштву на саслушање, прецизирао је за Тањуг портпарол тужилаштва Иван Марковић.


Фото Муп
Подсетимо, из "Луфтханзиног" авиона који је био у припреми за лет ка Франкфурту у четвртак ујутру је евакуисано 130 путника и пет чланова посаде због дојаве да је у летелици постављена бомба.


Фото МупЛУФТХАНЗА ПОТВРДИЛА ЕВАКУАЦИЈУ ПУТНИКА ЗБОГ ДОЈАВЕ О БОМБИ

Немачка авиокомпанија Луфтханза потврдила је у четвртак да лет из Београда за Франкфурт није обављен због „безбедносно важне поруке“, које је компанија добила за овај лет.

Фото Муп


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЕВАКУИСАН СУД: Дојава бомбе

„Лет ЛХ411 који је требало да се обави авионом Ербас А320 под регистрацијом ДАИНО није полетео као што је било планирано. Због „безбедносно битне поруке“, коју је Луфтханза добила у четвртак јутро за тај лет, 130 путника је безбедно евакуисано из авиона, и још увек се налази на гејту аеродрома у Београду“, наведено је у саопштењу.


Фото Муп

Немачка компанија истиче да заједно са властима истражује овај случај. Путници, како се указује, чекају на гејту на даљи развој, а посада чека одобрење за спровођење лета.

Фото Муп

„Безбедност и сигурност је први приоритет Луфтханзе“, наглашава компанија.