ОСУМЊИЧЕНИ за бруталну ликвидацију Југослава Цветановића (31) у Врању је црногорски држављанин Марјан В. (34), наводно близак "шкаљарском клану" - незванично сазнају "Новости". Оперативци МУП Србије истражују да ли је реч о нарученом и плаћеном злочину у наставку рата двеју породица - Луке Бојовића и Слободана Шарановића.

Југослав Југа Цветановић млађи је брат Саше Цветановића званог Питбул и Гладијатор, осуђеног (првостепена пресуда) за убиство Николе Бојовића, рођеног брата Луке Бојовића. Цветановићу је сачекуша направљена септембра 2017. године у центру Врања, пола сата иза поноћи. Убијен је са више од 30 хитаца у леђа.

Прве информације су биле да су убиство обавили професионалци који су користили пригушивач. Истрага је, међутим, одмах кренула у правцу чињенице да је жртва рођени брат Саше, у то време оптуженог да је непосредни извршилац мучког убиства Николе Бојовића у центру Београда крајем априла 2013. године. Сматрало се да је млађи син Вука Бојовића ликвидиран због освете Слободана Шарановића за убиство његовог брата Бранислава.

Прочитајте још - ПРИВЕДЕН ЦРНОГОРАЦ: Расветљена ликвидација Цветановића

Иста прича поновила се и после убиства Југе Цветановића. Пренета је у медијима изјава старијег Цветановића, који је у судници Специјалног суда, током суђења за убиство Николе Бојовића, рекао да страхује за живот свог млађег брата.

Саша Цветановић је чак захтевао од суда да саслуша Југослава "док је још жив". И сам Југослав је у изјавама локалним медијима говорио да се плаши освете. Тврдио је да је његов брат невин, а да је због тога што је осумњичен као убица Бојовића, угрожена цела породица.

Како незванично сазнајемо, Југослав Цветановић је у време убиства био под полицијском заштитом у месту становања, која му је једно време била ускраћена јер није поштовао правила о обезбеђењу. Правила, наиме, налажу да приликом изласка из места становања штићеник мора да то претходно пријави полицији, како би добио пратњу, што је он често избегавао.


Никола Бојовић, Саша Цветановић

Истрага убиства Југослава Цветановића, како сазнајемо, кренула је тада у три правца. Проверавала се теза да је он најновија жртва у крвавој борби два зараћена клана, Луке Бојовића и сада покојног Слободана Шарановића. Друга је била да је настрадао због криминалних послова којима се наводно бавио. Трећа варијанта је била да је сувише знао о екипи Милоша Делибашића и као такав да је некоме постао сметња.

Прочитајте још - 30 метака у брата оптуженог за убиство Бојовића

По начину на који је злочин почињен, искусни оперативци српске полиције сматрали су да највише доказа има за сумње да је млађи Цветановић убијен у знак освете за смрт Николе Бојовића.

- Честитам Луки Бојовићу што ми је убио брата - изјавио је Саша Цветановић у судници, десетак дана после злочина у центру Врања.

ЛАЖНИ ИДЕНТИТЕТИ

ПОЛИЦИЈА сада проверава да ли је Марјан В. учествовао у још неким ликвидацијама на територији Србије. Истражује се и да ли је променио лична документа и колико пута. Он је праћен дуже време. Пре два дана ухапшена је и једна полицијска службеница у Новом Саду, а против друге је подигнута кривична пријава у редовном поступку, због сумња да су помагале Марјану В. да, уз помоћ фалсификованих докумената, добије нов идентитет на име Милош Беговић. На ово име 8. јуна ове године је добио личну карту Србије, а три дана касније и пасош.