ВИШИ суд у Панчеву прогласио је кривим Синишу Радованчева (50) јер је ножем убио ванбрачну супругу Биљану Мијатовић (29) и зато га је осудио на 12 година робије. Злочин се догодио 21. новембра 2017. године у њиховом стану у Панчеву, док су ту биле и две девојчице, ћерка жртве из првог брака и беба коју су добили неколико недеља раније.

Радованчев је у четвртак осуђен на јединствену казну затвора од 12 година и 6 месеци, а у њу ће му се урачунати и време које је провео у притвору од дана убиства. Виши суд му је продужио притвор, а на ову првостепену пресуду могу да се жале и тужилаштво и одбрана.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Сахрањена убијена Панчевка: Мама, врати се!

Како је репортеру "Новости" испричала пријатељица убијене жене, непосредно након злочина, тог дана када је убијена био је Биљанин рођендан.

- Кренула сам код ње и испред зграде сам затекла два полицијска возила. Чуле смо се тог дана и нисам могла ни да помислим да ће је Синиша убити! У шоку сам, не могу да верујем. Никада ми се није жалила да има проблеме са њим - испричала је тада

Осумњичени за убиство је после злочина, како су пренели медији, позвао полицију и сачекао је.

- Тај пар није био у нашој евиденцији - рекла је "Новостима" в. д. директора Центра за социјални рад у Панчеву Сања Паталов Стојадиновић. - Нисмо имали пријаве за поремећене односе нити за насиље у породици. Нису били венчани, већ су живели у ванбрачној заједници. Девојчице су збринуте, на сигурном су и нису повређене.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Убио супругу на њен рођендан

СВЕДОЧЕЊЕ КОМШИЈА

МОЈА жена се буквално сударила са Синишом непосредно после злочина - испричао је један од станара зграде у Савској улици, након што се убиство догодило. - Она је излазила из лифта, а он ју је унезверен поздравио и у кратким панталонама утрчао у њега. Није био крвав. Тек онда су се чуле полицијске сирене. Старија девојчица је изнела бебу у наручју, а онда их је полиција одвела на сигурно. Новорођенче није ничег свесно, али ће дванаестогодишњакиња имати трауму целог живота.