ЗАМЕНИК градоначелника Бора Бранко Перић (60) нашао се, наводно, у средишту скандала када су фотографије на којима се он љуби и грли са девојчицом од 15 година наводно освануле на фејсбук-профилу те малолетнице.

Незванично, када су фотографије исцуриле у јавност, од Перића је затражено да одмах поднесе оставку. Он је, наводно, то и учинио, али његова оставка још није усвојена.

Како незванично сазнајемо, слике су убрзо склоњене, али их је, у међувремену, видео и “скинуо” велики број пратилаца ове друштвене мреже. У цео случај се, убрзо, умешала и полиција, али нема доказа да је функционер у Бору починио кривично дело.

Како незванично сазнајемо, Перић је казао да је фотографија његовог пољупца са девојчицом настала када јој је честитао на добро урађеном послу. Он је тврдио и да се са осталим девојкама, које су биле ангажоване, поздравио на сличан начин.

- Имали смо скуп у локалном Дому културе и ту су биле девојчице, које су украшавале салу - наводно је изјавио Перић. - Ушао сам и видео да су посао обавиле одлично, због чега сам им честитао.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДЕВОЈЧИЦА ИЗ СУБОТИЦЕ: Отац ме силовао месецима

Такође, наводно је казао да на другој фотографији не види ништа спорно. Међутим, након што су фотографије доспеле у јавност, у цео случај се умешала и полиција.

- Девојчица је негирала да је имала било какав однос са тим функционером - каже нам извор из истраге. - Међутим, малолетница као да је била припремљена и унапред знала како треба да одговори.

Наш саговорник каже да је девојчица старија од 14 година, због чега нема кривичног дела обљубе над дететом.

- С друге стране, ако је нешто и било између њих, то није било под присилом - каже наш извор. - Према томе, ми нисмо имали никакав законски основ да реагујемо.


КОРЕКТАН ОДНОС СА СВИМА

Иначе, Бранко Перић је већ дуго у политици и увек је важио за коректног човека, са којим се отворено могло разговарати. Факултетски је образован, увек је имао пристојан однос са људима, тако да су фотографије које су испливале у јавност изазвале прави шок у борској јавности.