БЕОГРАЂАНКА Сара Видак (20) данас је у которском Основном суду негирала да је напала судију за прекршаје Јелену Станишић. Износећи своју одбрану, она је тврдила да је судија њу ухватила за руку и одгурнула је. Објаснила је да је затим упозорила судију на такво понашање, после чега је, према њеним тврдњама, Станишићева почела да паничи и виче како је наводно она њу напала.

Видакова, која је у суд доведена с лисицама на рукама, и данас је поновила да није огребала Станишићеву по руци, већ да је судија са огреботином изашла из канцеларије у коју је ушла после напада. Казала је и да је основна тужитељка није на саслушању упутила у то да може да се брани ћутањем, као и да има право да позове амбасадора.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
ДВА СВЕДОКА ТВРДЕ: Сара Видак напала и полицајце

Београђанка је данас навела и да је тужитељка била некоректна и непријатна према њој и да због тога није ни потписала записник.

Станишићева је навела да је Сари Видак и њеном момку Стевану Прпи, када су дошли у суд, културно објаснила процедуру, али да се Видакова обраћала дрско и чак залупила врата канцеларије.

Судија је објаснила и да је током тог суђења Сарин момак признао кривицу, односно да је ударио у паркирани ауто, и тражио да му се саопшти казна. Након тога, објаснила је судија данас, Прпа је платио казну и потписао три примерка.

- Тада сам чула галаму испред канцеларије: "Ово је неправда, хоћемо жалбу". Када се појачала вика и галама, изашла сам на праг канцеларије. Питала сам у чему је проблем, а обратила ми се мајка Саре Видак речима: "Срам те било, цео дан нас малтретираш, дискриминишеш нас по националној основи" - казала је Станишићева, и додала да им је објаснила да се притужбе предају у писарницу и замолила их да напусте просторије.

Тада јој се, прича судија, обратила Сара Видак речима: "Које је твоје презиме, чуће се за ово", након чега ју је оптужена ударила по руци, ухватила је и почела да јој уврће руку.

Судија је испричала и да су тада позване полиција и Хитна помоћ. Истовремено, према речима Станишићеве, оптужена је позвала мајку да јој достави канадски пасош. Судија је додала и да се због целе ситуације узнемирила и отишла у Хитну помоћ.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
САРА НИЈЕ НАПАЛА ПОЛИЦАЈЦА: Адвокат Београђанке демантује писање црногорских медија

- Нисам могла да верујем да ће ме неко физички напасти на радном месту. Видакова је том приликом подметнула ногу и блокирала врата, да би ми онемогућила да се вратим у канцеларију - казала је судија.

Данас је одбијен захтев да Сара Видак буде пуштена из притвора, а наставак суђења заказан је за 5. септембар.


КО ЗАВОДИ РЕД У ХОДНИКУ

На питање адвоката одбране Срђана Љешковића да ли је у опису радног места судије за прекршаје да заводи ред у ходнику, Станишићева је казала да није, али да је хтела да да објашњене странкама које су негодовале због одлуке коју је донела непосредно пре тога. Судија је додала да су јој повреде саниране у дому здравља, након чега је адвокат Љешковић казао да не постоји ниједан медицински доказ који потврђује њене тврдње.