Земун: Аутомобилом на полицајку

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

22. 10. 2017. у 19:14

Земун: Аутомобилом на полицајку
Милан П. (46) "голфом" ударио радницу МУП испред полицијске станице у ЗемунУ. Пријатељи приведеног тврде да полицајку није ни такао Возачу одређен притвор

ПОЛИЦАЈКА Марија Катић Јовановић (34) је повређена, а Милан П. (46) приведен, након инцидента који се догодио у недељу око поднева испред полицијске станице у Земуну. Наиме, Милан П. је својим "голфом" ударио у ногу службеницу МУП-а, која је обезбеђивала станицу, након што га је неколико пута упозорила да се непрописно паркирао.

Наводно, Марија је упозорила Милана П. да је на тргу испред полицијске станице у Земуну забрањено паркирање и замолила га да помери ауто. Он је на то узвратио увредама и отишао у кафић преко пута, а службеница МУП-а је позвала "Паркинг сервис". Милан П. је видевши "паука" сео у аутомобил, а полицајка је стала испред возила како би га спречила да се испаркира. Ипак, он је стартовао аутомобил и ударио полицијску службеницу у ногу.

Како наводе из МУП-а, полицијска службеница најпре је неколико пута упозорила, а потом наредила М. П. да помери свој непрописно паркирани ауто, што је он одбио. После тога позвала је ЈКП "Паркинг сервис" ради уклањања његовог возила.

- Када је стигао "паук", М. П. није хтео да пружи на увид своја документа и колима је више пута одгурнуо полицијску службеницу. Полиција је после инцидента привела М.П., а Марија Јовановић Катић је због повређене ноге превезена у КБЦ Земун - истичу из МУП-а.

Ипак, пријатељи приведеног, који су се тог тренутка задесили на тргу, тврде другачије.

- Рекла му је да паркира ауто негде другде, а он је питао зашто то баш тражи од њега, када је гомила возила непрописно паркирана ту - препричавају инцидент другови Милана П. - Она је онда звала Комуналну полицију и они су му написали казну, а позвала је и "Паркинг сервис". Тек када је видео "паука" Милан је изашао из кафића. "Паук" не сме да носи возило ако сте ви ту, а није ни пракса да носи возило кад већ имате казну за непрописно паркирање. И када је наш пријатељ хтео да крене, полицајка је стала испред аута. После је тврдила да ју је ударио, иако је дванаест сведока видело је да се то није догодило!

По налогу заменика тужиоца Трећег основног јавног тужилаштва у Београду, Милану П. одређено је задржавање до 48 сати.


ОШТРА РЕАКЦИЈА

ДИРЕКТОР полиције Владимир Ребић најоштрије је осудио напад на припадницу МУП-а, испред станице у Земуну.

- У последњих неколико дана, ово је други напад на полицијску службеницу. Очекујем хитну и оштру реакцију надлежних органа, пре свега јер је у питању жена. На тај начин ћемо свима показати да се бахато и безобзирно понашање неће толерисати, као и да ћемо заштитити сваког полицијског службеника који савесно и одговорно обавља свој посао - рекао је Ребић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Milan

22.10.2017. 19:33

Naravno da treba da odgovara za napad na službeno lice, ali brate od okupacije žena ne može da se živi više. Ne kažem da je to neka olakšavajuća okolnost u ovom konkretnom slučaju ali stepen terorisanja muškaraca preko medija, zakona i državnih organa dostiže vrhunac. Nije čudo što nervno labilni muškarci i oni sa kratkim fitiljem pokazuju sve veću agresivnost prema ženskom polu. Preko noći primeniti zakone iz liberalnih evropskih država na društvo kao što je naše je ludost i čačkanje mečke.

Nauta Brodic

22.10.2017. 19:52

Policajci a posebno policajke se cesto ponasaju bezobrazno i iritiraju gradjane. Zbog toga ih gradjani ne dozivljavaju kao nekoga ko i njih stiti vec kao uniformisane nasilnike.

Земунац

22.10.2017. 20:10

Напад на полицајца је неприхватљив.Али, чудно је да полицајац не дозвољава паркирање на том месту када ја на истом месту - поплочани пешачки трг - свакодневно паркирано двадесетак аутомобила. Што службених полицијских, што приватних који припадају људима који су запослени у полицијској станици Земун.

Lovra Verebi

22.10.2017. 21:38

danas sam se vratio iz centra Zemuna, jel nema gde da parkiras automobil.Slazem se da nisam bas ni morao da idem aurom,ali ako je tako recite da ne dolazimo u grad sa automobilom,Inace smateam da je vrlo ruzno sto se bilo cija vozila parkiraju na tegu.

STS

22.10.2017. 21:59

U ovom slucaju gospodja nije zena,ona je policajac!I to cini mi se vrlo bahat i bezobrazan policajac koja svoje frustracije leci na gradjanima.Niko je nije prisiljavao da se bavi tim poslom.Gospodin Rebic bi trebalo da bude upoznat da ima policajaca vrlo bahatih i nevaspitanih koji koriste svoj posao policajca da rasciscavaju svoje privatne razmirice.Da li je takvima mestop u policiji i uopste u radu sa ljudima?

Odgovor MILANU

23.10.2017. 09:20

@Milane, tolika je okupacija žena da ih je od početka god ubijeno 25 najsurovije, od strane supruga, momka. Koliko je žena ubilo muževe?

Slavko

23.10.2017. 10:00

Policajac je drzavni organ ovlascen da daje naredjenja gradjanima. Nepostupanje po naredjenju povlaci posledice. Bas bih voleo da vidim da li bi pomenuti gospodin tako parkirao bilo gde u Evropi i pri tom ignorisao policijsko naredjenje i nasrnuo na policajca. Mi smo narod niske bezbednosne kulture i to treba da se menja.