Виши суд: Потврђена оптужница за Колубару

Бета

петак, 22. 07. 2016. у 17:34

Виши суд: Потврђена оптужница за Колубару

Драган Томић

Виши суд у Београду потврдио је оптужницу Тужилаштва за организовани криминал против бившег директора Рударског басена "Колубара" Драгана Томића и 27 особа које се терете за злоупотребе

Виши суд у Београду потврдио је оптужницу Тужилаштва за организовани криминал против бившег директора Рударског басена "Колубара" Драгана Томића и 27 особа које се терете за злоупотребе којима је та фирма оштећена за 938 милиона динара.

Како је данас саопштено из Вишег суда, Кривично ванпретресно веће Посебног одељења (за организовани криминал) је на седници већа 19. јула донело решење којим је потврдило оптужницу Тужилаштва за организовани криминал, подигнуту против окривљених.

Кривично ванпретресно веће Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда затражило је прошле године у септембру да Тужилаштво за организовани криминал допуни истрагу и испита основаност оптужнице.

Оптужница Томића и још 27 особа терети за злоупотребу службеног положаја при ангажовању грађевинских машина приватних фирми, чиме су оштетили "Колубару" за 938 милиона динара.

Ванпретресно веће оценило је да наводи у оптужници који произлазе из доказа прикупљених у предистражном и истражном поступку, непосредно поткрепљују основану сумњу да су окривљени учинили кривична дела која су им стављена на терет.

У саопштењу се додаје да је суд закључио да постоји оправдана сумња као материјални услов за оптужење у конкретном случају у односу на сваки од битних елемената кривичних дела и окривљених понаособ.

Против овог решења окривљени и њихови браниоци могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду, у року од три дана од дана пријема решења.

Поред Драгана Томића, окривљени су и Владан Јовићичић, Радисав Ранковић, Радосав Милић, Владан Јовичић, Милан Петровић, Милутин Бобић, Света Мирковић, Живојин Јовановић, Светолик Симић, Славољуб Павловић, Душко Обрадовић, Витомир Димитријевић, Радисав Саватијевић, Дејан Живојиновић, Ненад Живојиновић, Радован Цветић, Горан Маројевић, Вера Трифуновић, Дејан Димитријевић, Лазар Лакетић, Зоран Ристивојевић, Милорад Војиновић, Драган Ивановић, Дејан Живановић, Дејан Радосављевић, Радош Милосављевић и Зоран Јанковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

srdjan

22.07.2016. 19:13

cuveni kadar demokratske stranke srbije. pa lalovic davao stsnove preko veze, direktorka zelenog venca prilikom obnove pijace utajila milione. svaka vlast kupi mast.