У Бањалуку је из Србије стигао први контингент помоћи Републици Српској у борби против вируса корона. У контигенту се налази пет клиничких и пет транспортних респиратора, 30.000 епидемиолошких маски Н95, 2.000 заштитних одела, 200 наочара и 50.000 рукавица, те лекови.

Контингент помоћи дочекали су Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, Радован Вишковић, председник Владе Републике Српске и Ален Шеранић, министар здравља Републике Српске.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је помоћ у медицинском материјалу коју је Србија послала Републици Српској велика ствар за народ Српске у борби против вируса корона, али и важна порука за све људе у Републици Српској.


– Не ради се само о материјалним средствима које ћемо добити, а која су веома важна, него и о сазнању да Србија брине о Републици Српској. Како сам у разговору са председником Вучићем могао да закључим и по његовим речима – док је Србије биће и Републике Српске и то желим да пренесем свим људима и у Републици Српској – рекао је Додик.