Млади из Србије и Српске удружили снаге у Бијељини

Д.Л.

23. 09. 2019. у 17:00

Млади из Србије и Српске удружили снаге у Бијељини
Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић отворила је у Бијељини Трећу регионалну конференцију омладинских организација из Српске и Србије
Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић отворила је у Бијељини Трећу регионалну конференцију омладинских организација из Српске и Србије, која се одржава ради њиховог чвршћег повезивања.


Давидовићева је истакла да ова конференција има вишеструк значај - пре свега ради повезивања младих, упознавања, сарадње и размене искустава.


- Изузетно је важна њихова сарадња у будућности како би покушали заједно да аплицирају за пројекте и да користе средства европских фондова, те на основу тога и реализују те пројекте, рекла је Давидовићева на отварању конференције.

Она је изразила уверење да ће и ова, као и претходне две регионалне конференције, бити успешна. - Изузетно је значајан овај начин повезивања младих који радимо позивајући колеге из Србије и Русије. Већ постоје одређени пројекти који су у фази реализације, рекла је Давидовићева новинарима.

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Србије Дарко Станић рекао је да је задовољство присуствовати оваквим скуповима које организује Министарство омладине и спорта Републике Српске.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Додик отворио "Дане Републике Српске у Србији": У част српског народа


- Планирамо већ ове године да организујемо наше сусрете омладинских организација у Србији, рекао је Станић.

Станић је навео да је најзначајније да млади размењују искуства и иду корак по корак ка успеху у свим сферама.

Потпредседник Омладинског савјета Републике Српске Милош Антуновић рекао је да је овај скуп организован у сарадњи са Министарством омладине, породице и спорта Српске, оцењујући да је то одличан начин за успостављање сарадње како би се дошло до нових, заједничких идеја и њихове реализације.


- Организујемо ове конференције, а њима присуствују и омладинске организације из Словеније и Црне Горе, као гости, али и као потенцијални сарадници на заједничким пројектима, рекао је Антуновић.

Антуновић је рекао да је Омладински савет Српске недавно са неколико пројеката конкурисао преме претприступним средствима ЕУ, те да чекају одговор.


Конференција је окупила шездесетак представника 20 омладинских организација - по 10 из Србије и Републике Српске.

Конференција се одржава у хотелу "Рас" у Етно-селу "Станишићи", и траје до сутра.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације