Док је спавао у аутомобилу на паркингу, девојка му украла 11.500 евра и нестала

О. МАТАВУЉ

уторак, 17. 09. 2019. у 20:30

Док је спавао у аутомобилу на паркингу, девојка му украла 11.500 евра и нестала

Полицијска управа Бањалука Фото Д. Поздеровић

Радница Основног суда у Бањалуци Славица Максимовић признала бизарну крађу. Девојка је новац вратила власнику, појашњавајући да је све био неспоразум

СЛАВИЦА Максимовић (29), службеница Основног суда у Бањалуци, налази се под истрагом полиције због сумње да је из аутомобила од Фрање И. (36) из Прозора украла 23.000 КМ у кешу.

Како је потврђено "Новостима", Максимовићева је признала крађу и новац вратила власнику, појашњавајући да је све заправо био неспоразум. Међутим, закон не прашта и против ње ће бити покренут кривични поступак, а по свему судећи остаће и без посла у суду.

Цели случај откривен је након што је Фрањо И. бањалучкој полицији пријавио да му је неко из џепа украо 11.000 евра и 1.000 КМ док је спавао у аутомобилу, на паркингу који се налази у близини хотела "Јелена" у Бањалуци. Незванично сазнајемо да је претходно био у друштву са Максимовићевом и наводно био под утицајем алкохола, због чега је и заспао у аутомобилу.

Прочитајте још - Две жене осумњичене за крађе, полиција трага за њима

- Полицијски службеници поступили су по пријави оштећеног и на основу оперативног рада идентификовали су и испитали С. М. из Бањалуке. Том приликом утврђено је да је осумњичена искористила непажњу оштећеног и отуђила новац, који је пронађен и враћен власнику - рекла је портпарол ПУ Бањалука Марија Маркановић.

Она каже да је с целим случајем упознато Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци које је наложило да се, након комплетирања предмета, против осумњичене достави извештај за почињено кривично дело тешке крађе.

Славица Максимовић Фото Фејсбук


Како и зашто је Фрањо И. завршио спавајући у аутомобилу на паркигну, засада није познато. Незванично сазнајемо да је Максимовићева сутрадан самоиницијативно вратила новац и чак је заједно са Фрањом И. дошла у полицију да покушају да повуку пријаву крађе. Међутим, будући да се крађа заиста и догодила тако нешто није било могуће па је Максимовићева саслушана у својству осумњичене при чему је практично и признала крађу. "Новости" су успела да с њом ступе у контакт, али је одбила да било шта коментарише у вези са тим догађајем.

Прочитајте још -После 14 година бекства "пао" на Криму

ОСТАЈЕ БЕЗ ПОСЛА

У БАЊАЛУЧКОМ Основном суду потврдили су да је Славица Максимовић код њих запослена на одређено време на пословима уноса и евидентирања комуналних предмета.

- Одмах по пријави МУП РС и сазнању да се иста сумњичи за извршење тешке крађе, према наведеној су предузете мере прекида радног ангажовања од стране управе Суда - рекао је портпарол суда Никола Гатарић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Sumadinac

18.09.2019. 10:26

Franjo hteo piletinu za Dz...Pa i kod babe nema za Dz...A što se tiče sudstva treba da ih je stid kakve osobe primajuMožda je i dotična platila u naturi za posao