ПРЕДСЕДНИК Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић и начелник Општине Угљевик Василије Перић, са сарадницима, недавно су посетили домаћинство Живана Ђокића у Горњој Трнови, где се уселила радост, јер је после темеља урађена прва плоча на кући.

Ђокић је незапослени борац прве категорије, живи у неусловној кући и тешком муком, одласком у надницу, издржава своју породицу - четворо деце и супругу. Оно што заради од дневнице једва да покрије и основне животне трошкове. Иако вредан човек, сам са својих десет прстију није био у могућности да породици обезбеди сигуран кров над главом и услове за живот достојне човека.

У помоћ Ђокићима притекли су из Општине Угљевик и Борачка организација Угљевик у сарадњи са Борачком организацијом Републике Српске.

- Ово је права брига о борцима. Прича како о борцима треба водити рачуна на овај или онај начин је обична демагогија. Треба је показати на делу. Број људи које затичемо овде говори о каквом човеку се ради, да он није човек који тражи помоћ, него се нашао у ситуацију да не може сам да реши стамбени проблем - каже Миломир Савчић.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Требињу потребан дневни центар

Начелник Општине Угљевик Василије Перић изразио је захвалност Борачкој организацији, која је иницирала ову акцију, као и осталима који су на било који начин помогли да се Ђокићи скуће.

РАДОВИ Урађена прва плоча на кући

Овој шесточланој породици општина ће дати 10.000 КМ, како би се наставила изградња куће. Покушаће да обезбеде још новца.

- Обратио сам се за помоћ, чекао неколико месеци, обећали су ми и испунили обећање. Урадио сам темељ и онда смо жена, деца и ја почелиизградњу. Потом су ми комшије и пријатељи притекли у помоћда урадимо плочу. Ако Бог да, уз помоћ општине, комшија и пријатеља ове године ћу је и покрити - казао је Ђокић.


ПРИМЕР ПОДРШКЕ

ПРЕДСЕДНИК Борачке организације РС Савчић каже да овај пример треба да послужи свим општинским и градским борачким организацијама РС, али свакако и свим органима власти од локалног до републичког нивоа, на који начин могу да се организују и решавају крупни проблеми појединаца, "јер за организовано друштво то нису велики издаци".