БАЊАЛУКА - Председавајући Председништва БиХ и председник СНСД-а Милорад Додик поручио је, коментаришући скандал у вези с бившим вицеканцеларом Аустрије Хајнцом Кристијаном Штрахеом, да верује да је то "намештаљка" и сматра да није било никакве штете за Аустрију због оног што се чуло на спорном снимку.

Додик, који је са Штрахеом у добрим односима, у понедељак је након седнице председништва странке у Бањалуци у одбрану Штрахеа рекао и следеће:"Ми имамо добру сарадњу и наставићемо да сарађујемо. Очигледно се ради о намештаљци, видите да није било никакве штете. Прошло је две године и није било ниједног потеза од оног што је речено", пренео је сајт Кликс.ба

Он је додао и да мисли да се ради о "балканизацији" европске политичке ситуације. "Ја се њему захваљујем на подршци РС-у у томе да обезбеди свој дејтонски статус", закључио је Додик.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОСЛЕ ОТКРИВАЊА АФЕРЕ: Подршка Курцу снажнија, бруталан пад бивше партије Штрахеа

Аустријски канцелар Себастијан Курц предложио је председнику Аустрије да распише превремене изборе, након што су у јавност доспели видео снимци на којима се види како Хајнц Кристијан Штрахе, нуди наводној нећаки руског милијардера државне послове за финансијску помоћ његовој странци. Штрахе је због тога поднео оставку на место вицеканцелара и лидера Слободарске партије Аустрије (ФПО).