У Бијељини је данас градоначелник Мићо Мићић дао знак за старт треће етапе Међународне бициклистичке трке Београд-Бањалука, која ће бити вожена од Бијељине до Теслића. Овај спортски догађај се одржава 13. пут и резултати које бициклисти остваре биће бодовани у оквиру квалификација за Олимпијске игре у Токију.

Пре старта главне трке, на Тргу краља Петра су вожене дечја трка и организовани други забавни садржаји, првенствено за децу и младе.

- Бијељина већ годинама учествује у организацији дела трке која се вози од Београда до Бањалуке. Хвала организаторима за један прави спортски спектакл и организацију на врло високом нивоу. Данас је у нашем граду, овим поводом, и некадашњи амбасадор Француске Ролан Жил у БиХ, који је велики пријатељ Бијељине, што нам чини посебну част - истакао је Мићић, додајући да ће Градска управа увек радо подржавати овакве спортске манифестације.

Прочитајте још: БИЦИКЛИСТИЧКИ КАРАВАН: Од Угљевика продужили до Брчког

Клаудија Каћерони Жил, која је 12 пута била сјетски шампион у бициклизму, поручила је да је срећна што је данас у Бијељини.

- Била сам овде и пре пет година и веома сам радосна што сам опет дошла, с обзиром на велики број пријатеља које овдје имам. Ово је врло квалитетна трка, која је велика прилика за младе возаче да се докажу и дођу до велике сцене - истакла је Жил.

Амбасадор Ролан Жил, који је, према речима организатора, назаслужнији за светско првенство у бициклизму, које ће бити одржано у Бањалуци 2021. године, истакао је да је ова идеја настала пре две године.

- Бањалука ће организовати светски шампионат у бициклизму, што ће бити велики догађај за читаву Републику Српску, са преко 6000 такмичара из 30 земаља. Трка Београд-Бањалука је најбоља припрема за светски шампионат - оценио је Жил.

Директор Бициклистичког савеза Републике Српске и трке Београд- Бањалука Владимир Куваља захвалио се градоначелнику Мићићу и Градској управи на сарадњи.

- Поносни смо што имамо прилику да опет будемо у Бијељини и очекујемо сарадњу и у наредном периоду - навео је Куваља.

Међународна бициклистичка трка Београд-Бањалука почела је 18. априла и прва етапа је вожена правцем Београд-Шабац-Павловића мост-Зворник- Бијељина-Власеница. Друга етапа је била на правцу Власеница-Брчко-Угљевик-Лопаре, а трећа етапа је ова од Бијељине до Теслића, да би последња етапа била вожена на правцу Прњавор-Дервента-Србац-Лакташи-Бањалука. Ове године на трци учествује 180 такмичара из чак 30 држава.

За подршку бициклистичкој трци из градског буџета Бијељине је издвојено 10.000 конвертибилних марака.