ДРАШКО Станивуковић, посланик у Народној скупштини Републике Српске, за којим је у недељу расписана потерница, ухапшен је вечерас у Бањалуци, преноси ТВ Н1.

Прочитајте још: Полиција трага за Давором Драгичевићем, Драшком Станивуковићем и још три особе

Klix.ba наводи да је он ухапшен пошто је заједно с мајком несрећно настрадалог младића Давида Драгичевића Сузаном Радановић и грађанима Бањалуке у Саборном храму Христа Спаситеља запалио свећу.

Станивуковић је прошле седмице током протеста у Бањалуци ухапшен двапут, а након пуштања на слободу, у неколико наврата се обратио јавности путем друштвених мрежа.

РТРС: ДРАГИЧЕВИЋ ПРЕГОВАРА О ПРЕДАЈИ

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ДАВОРА Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука доставили су Окружном јавном тужилаштву кривичну пријаву против четири особе, међу којима је и Давор Даргицевић, отац трагично насрадалог младића Давида. Како преносе бањалучки медији, кривична пријава поднета је због сумње да су извршили пет кривичних дела, међу којим угрожавање сигурности и угрожавање сиурности у вези са подстрекивањем. Давор Драгичевић се сумњичи да је 27. и 30. децембра у свом обраћању на две локације у Бањалуци упутио озбиљне претње и изазвао осећај страха и угрожености код двојице грађана.


Адвокат Давора Драгичевића у последња 24 часа два пута је звао Окружно тужилаштво Бањалука и дежурног окружног тужиоца и преговарао о предаји његовог клијента, преноси РТРС.

Адвокат је, како се наводи, позиве упутио и јуче и данас.

Драгичевич је као једини услов поставио тај да му не буде одређен притвор, а МУП, како РТРС наводи позивајући се на незванична сазнања, не жели да преговара о његовим условима.

РТРС такође сазнаје да је Полицијска управа Бањалука Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци поднела извештај о почињеним кривичним делима против Давора Драгичевића и још четири лица.

Није познато где се тренутно налази Давор Драгичевић, отац несрећно страдалог младића, за којим полиција трага, а који је последњи пут виђен на протестима 30. децембра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Правда за Давида" отказала концерт Хариса Џиновића у Бањалуци


СУЗАНА РАДАНОВИЋ НАЈАВИЛА ТУЖБУ ПРОТИВ ГРАДА И ПОЛИЦИЈЕ

Сузана Радановић, мајка несрећно настрадалог Давида Драгичевића изјавила је вечерас да није пријавила нестанак Давидовог оца, Давора, о којем, каже, већ два дана нема никаквих информација.

Она је истовремено обраћајући се испред саборног храма Христа Спаситеља у Бањалуци где је заједно са окупљеним грађанима запалила свећу за свог сина, рекла да ће поднети тужбу против града и МУП-а Републике Српске, преноси Клиx.ба.

"Ја ћу сутра с адвокатима да поднесем тужбу против града зато што нико није био сигуран када је мој син отет. Тужба ће бити и против МУП-а РС-а јер су 25. децембра без налога дошли у моју кућу. Три сата нису дали да приђм деци. Деца су претрпела шок. Млађе дете је хрватски држављанин и Конзулат Хрватске је обавештен", казала је Радановић.

Није познато где се тренутно налази Давор Драгичевић за којим полиција трага, а који је последњи пут виђен на протесту групе "Правда за Давида" 30. децембра.

"Коме да пријавим нестанак, полиција каже да га тражи. Пријавила сам нестанак детета па сам га нашла мртвог", рекла је Радановић.