НА Тргу слободе у Рудом, јуче око осам часова путници из десетак села општине Рудо на путу ка Регионалном медецинском центру у Фочи, на редовној линији "Балкан-транса" остали су без превоза. Аутобус у власништву Есада Строила из Прибоја запленили су судски извршитељи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
У близини куће начелника МУП РС активирана експлозивна направа

Тако су путници, а углавном су то људи који иду на лекарске прегледе или у посету болесницима у Фочу, заустављени у Рудом. Њих је по Закону о парничном поступку из аутобуса удаљио судски извршилац и представник Правобранилаштва из Фоче, а на основу тужбеног захтева Општине Рудо због неизмиреног дуга "Балкан-транса" у износу од 142.000 марака.

Уместо аутобусом, који на овој линији редово саобраћа од 2009. године, путници су ка Фочи отпремљени возилима из општинског паркинг-сервиса и таксијима, а о трошку општинског буџета.

- Кредит од 200.000 марака из револвинг фонда Општине Рудо, за куповину аутобуса и пољопривредних машина су подигли бивши власници "Балкан-транса" Зоран Иконић и Милан Радишић. Како каже Есад Строил, власник "Балкан-

-транса", изманипулисан је, јер му нису у целости предочени неки подаци из кредита бивших власника. Али, како истиче Строил, није смело доћи до "хапшења" аутобуса у Рудом, јер је Виши привредни суд у Бањалуци, својим решењем уважио жалбу, којом је укинуо одлуку Окружног привредног суда у Источном Сарајеву.

Грађане ће превозити комби

- Да све буде још трагикомичније, "Балкан-транс" и Општина Рудо, по позиву Окружног привредног суда из Источног Сарајева, треба данас (четвртак) да се јавимо на расправу о измирењу њиховог дуга од 142.000 марака и мојој противтужби од 257.496 марака. Видеће се ко коме дугује, а ово је јуче био скандал на Тргу слободе у Рудом - каже Строил, који је све до пре две године обављао и превоз ученика на територији Рудог у једном смеру, а променом општинске власти изгубио је ту привилегије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Анкетни одбор: Сумња се да је Давид убијен

САМИ ВОЗЕ

У општинској управи су нам рекли да ће до изналажења законског решења, путнике и лакше болеснике, са упутама овдашњих лекара, у Фочу возити како се снађу, - својим возилима или уз плаћање такси услуга.

Нема сумње да ће и то бити, додатни судски процес, јер Општина терети "Балкан-транс" и за неизмиривање кирије за изнајмљени пословни простор у бившој железничкој станици у Рудом, а предмет се још налази на суду.