О њему пишу сви светски медији: Отац Јефрем са Свете Горе предвидео своју смрт: Ако су његове речи истините, за два месеца нас чека страхота

Novosti online

субота, 21. 12. 2019. у 14:54

О њему пишу сви светски медији: Отац Јефрем са Свете Горе предвидео своју смрт: Ако су његове речи истините, за два месеца нас чека страхота

Отац Јефрем Аризонски YouTube

Православни верују да је да Јефрем био обдарен пророчким даром, а многа његова пророчанства су се наводно испунила
Почетком децембра преминуо је отац Јефрем Аризонски изданак светогорског монаштва који је до краја живота службовао у Америчкој архиепископији Цариградске патријаршије.

Православни верују да је да Јефрем био обдарен пророчким даром, а многа његова пророчанства су се наводно испунила.

Једно од њих је било везано за његову сопствену смрт, а то пророчанство је већ данима тема свих светских медија. Наиме, Јефрем (91) је предвидео своју смрт, рекавши да ће отићи на небо пре Нове године, што се и догодило. Према речима овог монаха, у време његове смрти Атон ће бити пред расколом, а два месеца касније почеће рат какав свет још није видео!

Оствариле су се две од три тачке пророчанства - смрт оца Јефрема пре Нове године и раскол на Светој гори и у православном свету уопште. Циљ текста није потврђивање или негирање овог пророчанства, и свако је слободан да одлучи у шта да верује. Подсетићемо се поново речи Исусових из Светог писма: "Нико не зна дан и час мог другог доласка до отац мој сам!"

Али, и поред скептицизма желимо да скренемо пажњу на још један пример Јефремове прозорљивости. Неколико дана после смрти оца Јефрема, у манастиру Светог Антонија у Аризони, монах Илија је одмарао после напорног дана. Те ноћи му се у сну јавио већ упокојени Јефрем, и тада му је рекао: "Не брини, ускоро ћеш бити са нама."Шест дана касније отац Илија се упокојио у Господу.

Јефрем је рођен као Јоанис Мораитис 24. јуна 1928. године у граду Волос у Грчкој. Замонашио се 1948 на Светој гори, а седамдесетих година је отпутовао у Америку, где је вредно радио на оснивању православних манастира, од којих је најпознатији манастир Светог Антонија Великог у Аризони.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Maja

14.03.2020. 23:24

@Zoltan - Ako ti to nije dovoljno, je l ti dovoljno što se pojavio virus sada? Kao po njegovim rečima posle 2 meseca počece rat kakav svet nije video, ovo je vrsta biološkog rata.

perica

17.03.2020. 10:41

Upadljivo je da kaluđerima i popovima najviše prija da predviđaju/naslućuju raznorazne nedaće, nesreće i jad (ratove, gladi, bolesti...) Nikad im se "proročanstva" ne odnose na bilo kakav napredak ili povoljan ishod. Stoe reče Andrić " Najviše zlih i mračnih lica može čovek sresti oko bogomolja, manastira i tekija"

GoranNS

23.03.2020. 00:22

@perica - Sva prorocanstva koja su objavljena sa namerom ne da se obistine, vec da se sprece.

Stanko

01.04.2020. 20:07

To je tacno. Sva ta predvidjanja su ustrvari poruke ljudi koji nas kontrolisu, da nam kazu sta ce nam uraditi. Na taj nacin, imaju izvinjenje jer nisu oni koji su nam to rekli.