КАДА сам у 45. години остала без посла и нашла се на улици испред бироа за незапослене на Гундулићевом венцу, дотакла сам последњу тачку беспомоћности и схватила сам да имам две руке и да морам сама нешто да урадим, каже Гордана Милошевић која 23. октобра слави прву, успешну годину приватног бизниса.

Прочитајте још: Научница која је пронашла фигурину стару 6.500 година: Добра дела настају само из чистог срца

Радни век провела је радећи у оптици, али и поред искуства и жеље није имала новца да се упусти у приватни бизнис. Није могла да добије кредит, није имала новца за курс за успешно предузетништво, нити пријатеље искусне бизнисмене. Упркос искуству нико није хтео да је запосли.

- Схватила сам да имам хиљаду избора и врло мало могућности за нови посао - каже Гордана.- Знала сам да би успела у приватном бизнису морам много да потегнем, а већ сам била уморна од лоших догађаја.

Прочитајте још: Стручњак за торбе: Стефани зна шта је прави "Луј Витон"

Супруг је предложио да изнајми локал на Новом Београду, код цркве Светог Димитрија, јер је крај нов, има велики паркинг, доста је станова у околини и станарима се нуди мало услуга. Засукала је рукаве и својим рукама лепила плочице и изолацију, окречила зидове, окачила полице, офарбала стари сто, пресвукла фотеље које јој је поклонила другарица и отворила оптичарску радњу. Деца су јој помагала у паузи између часова, а првих десет месеци у радњи је радила сама две смене. Деца су јој помогла да смисли назив "Лимаго оптик", као и лого - круг, по омиљеној песми ЕКВ.- Било ми је само важно да постоји прилаз за инвалидска колица и читаву радњу сам оспособила да у њој могу да се крећу особе са хендикепом - истиче Гордана. - Као и они кренула сам од нуле и осетила сам беспомоћност коју осећају људи са хендикепом. Када сам била најочајнија размишљала сам о Мирославу Станишићу коју вози кола и није му тешко да по десет пута дневно склопи своја инвалидска колица. Ја имам две здраве руке и ноге и морам да успем у животу због своје деце да би њима дала пример.

ПОКЛАЊА НАОЧАРЕ

ГОРДАНА је добра вила и многим особама са хендикепом је поклонила наочаре.
Да не би дошло до злоупотребе неоходно је да се сви заинтересовани јаве удружењу које ће позвати "Лимаго оптик".