У Београду су се саставили небо и земља, али дословно! Главни град је око 17 часова часова захватило невреме праћено јаким ветром, грмљавином и градом величине кликера.

РХМЗ је објавио да ће у наредна два сата у Војводини, западној, југозападној и централној Србији, као и у појединим деловима Београда бити киша и пљускови са грмљавином.

На истоку и југоистоку земље углавном суво.

Раније данас је РХЗ издао упозорење за подручје целе Србије на локалну појаву обилних љускова са градом до 25. јуна.


Због најављених пљускова и грмљавине активиран је и наранџасти метеоаларм за целу Србију.

ПРОЧИТАЈТЕ И: УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Пљускови, праћени грмљавином и градом

Тиме се упозорава да су прогнозиране временске појаве опасне, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова, објављено је на сајту РХМЗ.

Најављивано невреме стигло је у Србију. Због јаких пљускова и грмљавина, Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) издао је хитно упозорење.

- На територији Западнобачког округа - територија општине Кула очекују се јаки пљускови са грмљавином са количином падавина од 20 до 30 мм, са тенденцијом премештања даље на север - упозоравају из РХМЗ.

Они напомињу да се упозорење односи за период од 16.46 до 18.46 сати.

Twitter


Такође, РХМЗ је издао и хитно упозорење на територији града Београда на јаке пљускове са грмљавином, у појединим деловима града са количином падавина од 20 до 40 мм, локално и више у наредних сат времена.

А како су данас прошли грађани који због количине воде на улицама нису могли ни макац, сведочи фотографија човека на аутобуском стајалишту код Тошиног бунара.

* Фото: Фацебоок

Фото: Д. Миловановић

Стефан Гајић


Стефан Гајић