ДЕВЕТОГОДИШЊОЈ Маши Артико из Београда пре десетак дана откривен је малигни тумор бубрега. Мала глумица и весела џез балерина се пре десетак дана вратила са тренинга и рекла мами да је боле леђа. Сутрадан су лекари открили опаку болест, карцином који је метастазирао и захватио крвне судове и део плућа.

- Маша је дошла са тренинга и рекла: "Мама, боли ме нешто на леђима" - прича девојчицина мајка Светлана Артико. - Отишли смо у Институт за мајку и дете, где су рекли да је вероватно нешто истегла приликом вежбања. Сутрадан је имала још јаче болове, па смо отишле у Тиршову, где су доктори видели неке промене на бубрегу, радили су анализе, магнетну резонанцу, тумор маркере. Тад су дијагностиковали велики, малигни тумор на бубрегу, који је метастазирао на крвне судове и део плућног крила. Одмах је почела са хемотерапијом.

ПРОЧИТАЈТЕ И:MUKE VIŠEČLANE BEOGRADSKE PORODICE: Arambašiće teraju na ulicu

Скрхана самохрана мајка каже да је Маша лоше реаговала на прву хемотерапију, јер је примила најјачу дозу. Цео дан је провела на инфузији.

- Маши нисам ни рекла за ову дијагнозу. Свесна је да је болесна, али ни не слути о чему је стварно реч. Желим да је држим даље од свега, да се додатно не потреса. Мора да буде јака да бисмо добили ову битку. Надам се да ћемо скупити новац и отићи у иностранство на лечење. Метастаза је захватила крвне судове, па нам је сваки тренутак важан.

Оболела девојчица је одличан ђак, увек је била здрава, весела, живахна. Бави се џез балетом, а глумила је ћерку главног јунака у ТВ серији "Ургентни центар". Плесала је на европском такмичењу, а сад бије своју најважнију животну битку.

ПОЗИВ ХУМАНИМА

МАШИНА мама се нада да ће добри људи помоћи да њена ћерка оде на лечење у иностранство и победи опаку болест. Сви они који желе или су у могућности, могу да уплате новац на жиро рачун 265-0000005179553-69 у "Рајфајзен банци", на име Светлана Артико.