Баранка осваја Килиманџаро

В. К. - Б. Д.

26. 03. 2018. у 13:02

Баранка осваја Килиманџаро

Фото Приватна архива

Каролина Илић улази у историју алпинизма

АКО после највишег врха Јужне Америке Аконкагве (6.968 м), "падне" и највиши афрички врх Килиманџаро (5.895 м), а све то за месец дана, Баранка Каролина Илић ће ући у историју црногорског алпинизма као прва Црногорка која је то успела да уради! На ново искушење путује сутра, преко Београда иде за Танзанију. Рачуна да ће, уколико јој време буде наклоњено, Килиманџаро "пасти" првих дана априла.

- Идем соло и осокољена после освајања Ербуса и Аконкагве. У Додоми, главном граду Танзаније, чекаће ме представници агенције који ће ми организовати пењање и повратак. Ја сам рођена у Паризу и у Француској живела 19 година, да би моји родитељи решили да се вратимо у Црну Гору. Тата ми је из Србије, мајка Црногорка, а ја дете из "мешовитог брака" - прича за "Новости" јунакиња Каролина Илић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Валентина освојила Килиманџаро

Ни слутила није да ће се бавити алпинизмом све до 17. априла 2016., када је случајно кренула у планинарење. Са Никшићанима из планинарског друштва "Јаворак" пела се на Ербус (5.642 м), на западном Кавказу, да би ове године "пала" и Аконкагва, а ваљда ће и Килиманџаро.

- Уколико успем, а хоћу, бићу прва жена у историји црногорског планинарења која је успела да за непуних годину дана освоји три велика планинска врха - Европе, Јужне Америке и Африке - додаје Каролина.

Незаустављива "Ултима Монтенегрина" каже да не би могла да осваја највише светске врхове без велике подршке својих суграђана Радомира Новаковића и Михајла Вукића, барских пословних предузетника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ruben

26.03.2018. 13:36

Jos jedna Milova junakinja ; za neupucene: na Kilimandzaro se vec desetinama godina ljudi penju u japankama iz zabave.