Фирма као фамилија

В. Н.

13. 09. 2019. у 16:00

Фирма као фамилија
Компанија "Босис", водећи произвођач картонске амбалаже, негује тимски дух и брине о запосленима; Брига о запосленима, животној средини и локалној заједници истиче компанију из Ваљева

ПОРОДИЧНА компанија "Босис" основана је 1982. године као мала занатска радња за сито штампу. Данас је водећи произвођач штампане и каширане картонске амбалаже и блистер картона са 140 радника и близу 200 задовољних клијената. Свој успех компанија дугује вредном раду запослених и планском одрживом развоју на коме од самог почетка инсистира. Фокус на породичним вредностима и јачању заједништва препознали су Привредна комора Србије и Влада Србије што је "Босис" сврстало међу добитнике награде "Пријатељ породице 2018" у категорији малих и средњих компанија.

Брига о запосленима, животној средини и локалној заједници управо је оно што чини компанију из Ваљева препознатљивом не само на домаћем и регионалном, већ и на тржишту ЕУ.

- Задовољан и срећан тим основа је сваког успешног пословања, а сваки члан "Босис" пословне породице изузетно је битан и подједнако поштован - истиче Марија Пантелић, менаџер људских ресурса и одрживости. - Компанија брине о запосленима и њиховим породицама, здрављу и безбедности, задовољству, професионалном развоју, а све са циљем да развије снажан тимски дух и одржи баланс између пословног и приватног живота.

Како је "Босис" производна компанија у којој је темпо рада врло динамичан и интензиван, запосленима се излази у сусрет у погледу флексибилности радног времена, планирања и коришћења годишњих одмора и слободних дана. Посебна пажња се поклања безбедности и здрављу запослених, као и превенцији здравља кроз организовање и спровођење бесплатних систематских прегледа за запослене, заједничких активности и едукације. Од прошле године "Босис" спроводи програм подршке родитељству "Босис радосница" у оквиру кога запослени за свако новорођено или усвојено дете добијају новчани поклон.


- "Босис family концепт" је део друштвено одговорне стратегије компаније и директно доприноси дугорочној мотивацији, задовољству и лојалности запослених, а као посебан део овог програма издвојио се и пројекат "Босисићи", који брине о најмлађим члановима "Босисове" пословне породице - објашњава Марија Пантелић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Фирме које брину о другима

Богољуб Пантелић, власник и директор "Босиса", сматра да су запослени најважнији фактор који осигурава будућност и перспективу компаније, као и дугорочну одрживост.

- Поносан сам што је "Босис" препознат како на локалном тако и на националном нивоу као family-friendly компанија која има разумевања за породични живот својих запослених и која не заборавља традиционалне породичне вредности засноване на међусобном поверењу, флексибилности, поштовању и подршци - рекао је Пантелић.

ПРИЈАТЕЉ ПОРОДИЦЕ

"Босис" је family-friendly концепт препознао још пре 20 година и свестан његове важности и значаја уврстио га у своју организациону културу, а све компанијске процедуре креиране су управо тако да подржавају породичне вредности.

- Као потврда да смо на правом путу подршке породици и квалитетног усклађивања породичних и пословних обавеза стигло нам је признање Привредне коморе Србије "Пријатељ породице 2018", што нам је снажан подстрек да наставимо даље нашу мисију и јачамо активности у том правцу - рекла је Пантелићева. - Организациона култура и радна атмосфера у "Босису" су креиране тако да запосленима омогућавају да се и на послу осећају као у кругу своје породице. Предвиђени су различити видови материјалне и финансијске подршке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације