Новости сазнају: БИА тражи од Црне Горе снимке и информације о премлаћивању младића због три прста

NovostiOnline

27. 01. 2020. у 22:38

Новости сазнају: БИА тражи од Црне Горе снимке и информације о премлаћивању младића због три прста
Директор полиције Вељовић притиска Митрополију да осуди каменовање навијача на излазу из Подгорице, како би се минимизирало дивљачки линч код Делте

БЕЗБЕДНОСНО информативна агенција Србије обратиће се званичним захтевом Агенцији за националну безбедност Црне Горе у којем ће тражити све релевантне информације у вези са вечерарашњим дивљањем такозваних црногорских патриота који су претукли младића у центру Подгорице и то само зато што је подигао три прста - сазнају "Новости".Према нашим изворима, БИА ће од црногорских колега захтевати предају видео материјала, јер су камере у близини тржног центра Делта забележиле варварски напад на младића, који се догодио после дочека ватерполо репрезентације Црне Горе на коме су се могле чути шовинистичке пароле и скандирања. Подсећамо, група од десетак "патриота", опремљених црногорским заставама, насред улице је брутално претукло младића који је подигао три прста. Јурили су га булеваром, а када су га сустигли оборили су га на земљу и шутирали у главу.


Недуго затим, десио се инцидент на излазу из главног града Црне Горе у смеру ка Никшићу. Револтирани насиљем код Делте, група младића каменовала је колону возила која су се враћала са дочека ватерполиста, а која су била окицена црногорским барјацима.


Медији у Црној Гори, блиски власти, у први план истичу "дивљаштво на излазу из Подгорице, стављајући га тенеденциозно у први план, а занемарујући премлаћивање у центру града, које је највероватније и било повод за насиље над колоном која се враћала са прославе.


Наши извори преносе нам да директор полиције Црне Горе Веселин Вељовић и његов помоћник Зоран Лазовић, који слови за човека за специјалне задатке Мила Ђукановића, врше огроман притисак на Митрополију црногорско-проморску, да осуде каменовање навијача и да премлаћивање младића због три прста падне у други план. Они наводно ову операцију спроводе преко својих људи у МПЦ.


- Организатори скупа плаћали су од 30 до 50 евра да из целе Црне Горе долазе активисти, али под условом да буде најмање три човека у возилу. Они нису скупили више људи и то их је револтирало и кренули су у агресију - каже наш извор.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације