Специјални изасланик председника САД за преговоре Београда и Приштине Ричард Гренел изјавио је за америчку агенцију АП да би споразум о обнови железничког саобраћаја између Београда и Приштине био важан за обе стране и поручио да је то постало приоритет.


Гренел, који је амбасадор САД у Немачкој, рекао је да је успостављање железничких веза постало приоритет пошто су амерички званичници посредовали ове недеље у постизању договора о поновном успостављању авионског саобраћаја између Београда и Приштине, после 21 године.


- Визија председника (Доналда) Трампа се управо дешава. Предњачи пословна заједница и фокус на отварање нових радних места - навео је Гренел у писаној изјави за АП, а преноси Вашингтон тајмс.


Прочитајте и: Vučić: Otvoren, iskren i ne lak razgovor; Grenel: Krenuli smo napred, ostajemo na tom putu


Агенција подсећа да је Гренел ове недеље боравио у посети Приштини и Београду и да је на конференцији за новинаре у српској престоници рекао да ће се о детаљима споразума о обнови железничких услуга разговарати на састанку у Берлину у понедељак.


АП истиче и да је Гренел рекао да САД желе да се две стране фокусирају на економију, нова радна места и просперитет као пут ка нормализацији односа.

Указује и да је Гренел позвао Београд и Приштину да уклоне препреке које су блокирале преговоре више од годину дана.