Гренел поручио: Обнова железничког саобраћаја између Београда и Приштине је сада приоритет

Танјуг

26. 01. 2020. у 10:10

Гренел поручио: Обнова железничког саобраћаја између Београда и Приштине је сада приоритет

Ричард Гренел, фото З.Јовановић

Визија председника (Доналда) Трампа се управо дешава - нагласио је он
Специјални изасланик председника САД за преговоре Београда и Приштине Ричард Гренел изјавио је за америчку агенцију АП да би споразум о обнови железничког саобраћаја између Београда и Приштине био важан за обе стране и поручио да је то постало приоритет.


Гренел, који је амбасадор САД у Немачкој, рекао је да је успостављање железничких веза постало приоритет пошто су амерички званичници посредовали ове недеље у постизању договора о поновном успостављању авионског саобраћаја између Београда и Приштине, после 21 године.


- Визија председника (Доналда) Трампа се управо дешава. Предњачи пословна заједница и фокус на отварање нових радних места - навео је Гренел у писаној изјави за АП, а преноси Вашингтон тајмс.


Прочитајте и: Vučić: Otvoren, iskren i ne lak razgovor; Grenel: Krenuli smo napred, ostajemo na tom putu


Агенција подсећа да је Гренел ове недеље боравио у посети Приштини и Београду и да је на конференцији за новинаре у српској престоници рекао да ће се о детаљима споразума о обнови железничких услуга разговарати на састанку у Берлину у понедељак.


АП истиче и да је Гренел рекао да САД желе да се две стране фокусирају на економију, нова радна места и просперитет као пут ка нормализацији односа.

Указује и да је Гренел позвао Београд и Приштину да уклоне препреке које су блокирале преговоре више од годину дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

maniks

26.01.2020. 10:37

Sme li predsednik da kaze ovom Grenelu da je prioritet Srbije postovanje rezolucije 1244, ukidanje tzv vojske Kosova, postovanje Ustava Srbije..... Kome treba avio linija , auto put i zelznica sa Pristinom u sadasnjim uslovima kad u Pristini zivi samo 40 Srba.

laik

26.01.2020. 12:13

@Вук - Bitnije je pitati: ko će plaćati gubitke koje će ova linija ostvariti?

Рашо

26.01.2020. 12:09

Да имамо одговорно руководство они би му казали да у својој држави ми одређујемо приоритете. Али да имамо....

Nenad Novi Sad

26.01.2020. 12:22

zid da se podigne a ne auto put i pruga. jel ima srba u pristini? koliko srba putuje tamo a koliko siptara ide prema evropi? reci mu da to nije nas prioritet. ili mu trazi 51% teritorije i kraj.i onda zid i zica...i minsko polje...

Giska

26.01.2020. 12:36

Nije taj doso da bi nama bilo nesto bolje vec da arnautima omoguci da bolje stignu do zemalja EU.Ko ce bre da putuje za PR,pa se jos setili i auto put do Albanije.

čiča

27.01.2020. 09:39

@Giska - Hoće da se šiftarija kako kuga širi po Srbiji a li šta ćeš kad u Srbiji uvek imamo dosta onih koji će pre poslušati amerikance nego sopstvenu savest

Шатор

26.01.2020. 14:59

Приоритет је ЗСО, па онда може даље. Ако тога нема треба вратити све на почетак.

čiča

27.01.2020. 09:22

Čiji prioritet , američki? Ta pruga je potrebna amerikancima kako bi o trošku Srbije lakše dolazila do ruske granice. Srbski interes je da se šiftari ekonomski unište i da napuste prostor koji sad zauzimaju