Не прихватамо учешће у утакмици свакодневним пребројавањем лешева коју намеће Приштина, јер је то политика мржње која води у нова страдања, саопштио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

"Циничне бљувотине Беџета Пацолија вређају жртве још једног од злочина у низу који је остао без казне", навео је јуче Ђурић у саопштењу након што је одлазећи косовски министар спољних послова објавио твит у коме оптужује Београд да стоји иза смрти српских младића у кафићу “Панда” код Пећи пре 21 годину.

Прочитајте још: Харадинај не престаје са провокацијама: И Вучића и Милошевића са Косова отерали дечки из ОВК, ко буде покушао да сломи Албанце нека се сети историје

“Пацоли, да је искрени хуманиста, а не циник и макијавелиста, не би тако доследно истрајавао у негацији злочина које су његови сународници извршили над Србима. Ако већ он и његови политички партнери нису спремни да живим Србима гарантују једнакоправност и људска права на Косову и Метохији, могли би да покажу минимум човечности тако што ће макар у јавној комуникацији показати поштовање за мртве”, поручио је Ђурић у саопштењу.

У објави на Твитеру, Пацоли је написао да су српски младићи жртвовани да би се окривили Албанци за злочин и оправдало њихово протеривање, а главна сврха овог злочина била је приказивање ОВК као терористичке организације.

Пацоли се обратио у поруци председнику Србије Александру Вучићу којем је поручио да “објасни родитељима те деце убијене у кафићу ''Панда'' да су њихови синови жртвовани како би оправдали етничко чишћење и геноцид над Албанцима”.