Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић изјавио је вечерас да је опозиција та која црта мету Александру Вучићу на челу, одбацујући као лицемерне њихове тврдње да власт то чини Драгану Ђиласу.


"То је толико лицемерно и монструозно, јер су они ти који цртају мете Александру Вучићу на челу, буквално сваки дан", рекао је Стефановић за ТВ Прва, коментаришући тврдње опозиције да је ситуација у медијима лошија од када су почели разговори са Европским парламентом и да власти цртају мету на челу Драгану Ђиласу.


Поводом предстојеће рунде међустраначког дијалога уз посредство представника Европског парламента идуће недеље, Стефановић је рекао да је много урађено на унапређењу изборних услова у односу на оне који су важили 2012. године.


"Ми радимо по оним закона и изборним условима који су важили 2012. када смо изашли као опозиција и победили. У међувремену изборни услови су унапређени. Много је урађено на бирачким списковима, на равноправнијој заступљености у медијима, на контроли читавог процеса, на томе да грађани могу да провере све када буду гласали, електронског усаглашавања...", рекао је Стефановић који је на челу Радне групе за унапређемње изборних услова.


Он је подсетио да је Влада данас упутила предлоге пет кандидата за формирање Надрозорног одбора, чије формирање Стефановић очекује у скорије време, а што, како каже, опозиција док је била на власти, никад није учинила.


Тај одбор, како је нагласио, поред осталог, треба да прати рад штампаних медија и Интернета.


Он сматра да за опозицију изборни услови неће никада бити довољно добри, јер зна да ће изгубити.


"Није то ствар да ли су изборни услови за њих довољно добри, већ што они знају да резултат који ће постићи код грађана Србије не може да задовољи њихове апетите.


"Неки не би прешли једноцифрен број, а за неке је питање да ли би прешли цензус", рекао је Стефановић.


"Када су свесни тога, кажу да је боље да не изађу на изборе јер ће ту показати своју немоћ и онда кажу ''хоћемо да бојкотујемо изборе", указао је он.


Сматра да је опозиција на тај начин показала потпуну немоћ, и да води кампању лажи од јутра до мрака.


"Трвдили су да су изречене претње животу Бојана Пајтића, па смо утврдили да је то урадио њихов активиста. Носили су вешала на протесту, па су тврдили да су то носили активисти СНС-а, да бисмо њих оптужили, али се испоставило да су то активисти Двери", подсетио је Стефановић.


Прочитајте још: Стефановић: Уставно немогуће одложити изборе, опозиција тражи алиби за своју немоћ


Један од учесника протеста "Један од пет милиона", који је упао у РТС, након хапшења је тврдио да му је полиција ускраитла право да једе, што се испоставило као лаж, додао је потпредседник СНС.


Као следећу лаж опозиције навео је тврдње да нико од њих није учествовао у паљењу књиге Горана Весића, него да је то подметнуо неко из СНС, за шта се испоставило да је то урадио један од активиста Ђиласове странке.


"Једна лаж стиже другу лаж", закључио је Стефановић.


Он је рекао и да су бесмислице тврдње да су интензивирани напади на СзС, а да то што одбијају да гостују на неким медијима говори о томе да немају шта ни да кажу.