Дачић о скандалозној насловној страни Нин-а: Каква метафора, то је позив на убиство

Танјуг

02. 12. 2019. у 18:50

Дачић о скандалозној насловној страни Нин-а: Каква метафора, то је позив на убиство

Фото: Министарство спољњих послова

Стављање мете на некога тешко се може назвати метафором, то је позив на убиство,оцењује министар спољних послова и лидер СПС-а Ивица Дачић насловне страна НИН-а и Данаса
Стављање мете на некога тешко се може назвати метафором, то је позив на убиство,оцењује министар спољних послова и лидер СПС-а Ивица Дачић насловне страна НИН-а и Данаса на којима је као мета представљен председник Србије Александар Вучић.


Он додаје да има утисак да се никада неко тако брутално није обрачунавао са политичким противником, као сто се то данас раде са председником Александром Вучићем стављајући мете на њега.


Навео је да се из дана у дан понављају претње председнику, да му се стављају мете, измишљају и понављају лажи о њему и његовој породици, а да се онда за то говори да је у питању метафора.


"Кад ставите мету на неког тешко да је то метафора, то је позив на убиство", рекао је Дачић на конференцији за новинаре после састанка са словеначким колегом Миром Цераром и подсетио да се листу "Идентитет" уочи убиства премијера Зорана Ђинђића појавио текст "Ђинђић мета слободног стрелца" .


"Шта сад ово значи? Да је Вучић мета слободног стрелца или осам слободних стрелаца", упитао је Дачић.


Нагласио је да је стављање мете страшно и недопустиво, да је то медијска и политичка припрема за насиље и да то више није политичка борба.


Прочитајте још: Оштре осуде насловне стране недељника "Нин": Зашто је пушка уперена у Вучића?


"Обавеза свих је да се заложе да се овакво понашање сузбије. Свако ћутање може да значи и одобравање", рекао је Дачић.


Политичари, каже треба да се баве политиком, а онај ко призива насиље није политичар и према њему треба да се примењују све одредбе из кривичног Законика и Закона о прекршајима.


Дачић је рекао да не верује да у Словенији неко неком ставља мету, јер то, каже, превазилази све облике политичке борбе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

неимени

02.12.2019. 18:58

Наслона страна је позив на убистбо са све пушком, мецима и разрађеним планом, а коферче у ркама је метафора бољег и лепшег сутра, ако не за све, а оно бар за неке.

Husa

02.12.2019. 18:59

Svako ćutanje znači odobravanje?Ah, bezbroj primera gde ste ćutali kroz brojne afere, ili odmah spinovali da je to napad na Vučića dok Srbija snažno korača ka EU, gde je BDP toliko veliki i tako bla, bla, bla...Čuvena retorika onih što su u starkama ušli u skupštinu a sada izlaze iz nje u skupocene limuzine koje ih voze na Dedinje, Beograd na Vodi i slične jeftine lokacije svojim kućama...

vladimir

02.12.2019. 22:34

....čekajte, jel vi to mislite da možete da sakrijete, manite Dačića, da sakrijete primitivizam, bljutavost, grotesku opozicije, nadolazeći kriminal , koji se i desio 5. oktobra dvehiljadite, gde je i došlo do realizacije afirmacije kriminala u vlasti, gde je država Srbija RAZBUCANA kao najobičniji "dućan"! A to što Dačić "zaboravlja" ili "dodvorava" ja tu obavezu nemam! I da vam kažem, po ko zna koji put, ako ste novinari, imate obavezu objaviti i njegovu i moju reč! Neka moja bude "ispod"!

ranko75

03.12.2019. 00:01

Ne mora to biti poziv na fizicko ubistvo, nego na politicko ili moralno. Ne slazem se sa Dacicem, Ja bih stavio mete svim izdajnicimam ali to ne znaci da pozivam da ih se ubije, nego da im se sudi i da dobiju zasluzenu kaznu.