Компромисно решење за Косово може бити постигнуто само уважавањем легитимних интереса Србије рекао је председник Србије Александар Вучић специјалном изасланику америчког председника Ричарду Гренелу.

Трампов изасланик за дијалог Београда и Приштине је током састанка, одржаног у четвртак, са председником Вучићеми поручио да ће обе стране морати блиско и брзо да сарађују.

"Циљ је да наше партнере у Србији и на Косову и Метохији доведемо до свеобухватног решења како би се разрешиле тачке сукоба у региону. Обе стране ће морати блиско и брзо да сарађују, гледајући у будућност", истакао је специјални изасланик Гренел, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ГРЕНЕЛ ДОПУТОВАО У БЕОГРАД: Са аеродрома послао јасну поруку

Вучић је Гренела са којим се састао у Београду, упознао са позицијом Србије у вези са дијалогом и положајем Срба на Косову и Метохији,

Председник Вучић нагласио је опредељеност Србије за решавање односа Београда и Приштине путем дијалога.

Компромисно решење у интересу стабилности и будућности целог региона може бити постигнуто уважавањем легитимних интереса Србије“, истакао је Вучић.

Гренел је пренео да је снажно уверење Трампове администрације да економски развој, креирање нових радних места и повећање прилика у области трговине представљају кључни део за обезбеђивање трајног мира.

Током боравка у Београду, специјални изасланик Гренел састао се и са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић и председником Привредне коморе Марком Чадежом.

Гренел је у четвртак јутро допутовао у Београд, из Приштине, а Амбасада САД је на свом твитер налогу, уз фотографију дочека америчког дипломате на београдском аеродрому, поставила Гренелову поруку:

- Грађани Србије и Косова желе мир, економски развој, радна места, и бољи живот за своју децу.

По доласку у Београд, Гренел се састао са председником Привредне коморе Марком Чадежом.