Дачић на више скупова током боравка у Њујорку

Танјуг

21. 09. 2019. у 12:22

Дачић на више скупова током боравка у Њујорку

Фото: Танјуг

Министар спољних послова Ивица Дачић, од данас до 28. септембра боравиће у Њујорку као члан српске делегације која ће учествовати на генералној дебати 74. заседања Генералне скупштине Уједињених нација
Министар спољних послова Ивица Дачић, који ће од данас до 28. септембра боравити у Њујорку као члан српске делегације која ће учествовати на генералној дебати 74. заседања Генералне скупштине Уједињених нација,учествоваће на више догађаја који ће окупити бројне светске лидере попут Самита о климатским променама који организује генерални секретар УН.


Шеф српске дипломатије ће током боравка у Њујорку учествовати и на министарском састанку Покрета несврстаних земаља у организацији Венецуеле, као и на састанку на високом нивоу на тему „Глобални позив за заштиту верских слобода“ чији ће домаћин бити председник САД Доналд Трамп, са циљем представљања ставова Србије у вези са кључним питањима од међународног значаја, саопштило је Министарство спољних послова.


На маргинама генералне дебате биће одржан низ пратећих догађаја и састанака регионалних иницијатива на којима је такође предвиђено учешће министра Дачића, од којих су најзначајнији министарски састанци Централно-европске иницијативе, Организације за црноморску економску сарадњу, Процеса сарадње у југоисточној Европи, као и састанак који приређује висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини за лидере са Западног Балкана.


Прочитајте још: Дачић: Захтев Палмера и Запада непринципијелан


Учешће на генералној дебати и низу других пратећих скупова у Уједињеним нацијама биће прилика за реализацију бројних билатералних сусрета шефа српске дипломатије са високим званичницима држава чланица УН-а, који ће бити искоришћени за унапређење свеукупних билатералних односа и промоцију наших кључних спољнополитичких интереса, посебно у контексту питања КиМ, напомиње се у саопштењу.


Планирани су и сусрети са званичницима и представницима Уједињених нација, као прилика да се још једном истакне значај који Србија придаје овој највећој светској међународној организацији, посебно када је реч о заштити нашег територијалног интегритета и суверенитета, напомиње се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације