ЈАЧАЊЕ ЧЕЛИЧНОГ ПРИЈАТЕЉСТВА: Мировић приредио пријем за потпредседницу кинеског националног комитета

Ј.С.

31. 08. 2019. у 14:35

ЈАЧАЊЕ ЧЕЛИЧНОГ ПРИЈАТЕЉСТВА: Мировић приредио пријем за потпредседницу кинеског националног комитета

Фото: Прес служба Покрајинске владе

Све више кинеских компанија послује у АП Војводини

ПРЕДСЕДНИК Покрајинске владе Игор Мировић састао се у Новом Саду са потпредседницом Националног комитета Свекинеске народне политичке консултативне конференције Народне Републике Кине Ли Бин, која на челу кинеске делегације борави у званичној посети Србији.


Мировић је нагласио да данашња посета делегације из НР Кине, предстваља континуитет изузетне политичке, економске и укупне сарадње НР Кине и Србије. Он је нагласио да су председници две државе Александар Вучић и Си Ђинпинг, трасирали пут за ту сарадњу, те да је дужност свих нивоа власти да ту сарадњу учине што конкретнијом.


Председник Покрајинске владе подсетио је на речи кинеског председника Си Ђинпинга, да је пријатељство српског и кинеског народа челично, и нагласио да Покрајина Војводина кроз, пре свега све тешњу садарњу са кинеским провинцијама, настоји да те односе ојача.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Чен: Кина ће наставити да подржава суверенитет Србије


Додао је да Покрајинска влада следи генералне смернице заједничке политике трасиране на државном нивоу, и осврнуо се на све већи број кинеских компанија које послују у Војводини, и на значајне инфарструктурне пројекте које Србија са Кином реализује на територији покрајине.


Мировић и Ли су у разговору оценили да убудуће сарадња Војводине са НР Кином може бити још конктернија у областима које су у обостраном интересу, а ту су пре свега истакли привредну сарадњу, те тешње повезивање у областима културе, високог образовања, туризма.


ЛИ: СРБИЈА ДОБАР ПРИЈАТЕЉ


ПОТПРЕДСЕДНИЦА Ли оценила је да Кина у Србији има доброг и поузданог партнера, те да је стратешко партнерство двеју земаља подигнуто на историјски ново. У разговору са председником Мировићем она је нагласила да је, поштујући принцип узајамно-корисне сарадње, у заједничком интересу да се досадашња сарадња обогати новим садржајима.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације