ПРЕДСТАВЉАЊА КАНДИДАТА: „Пљуште” обећања у финишу кампање

В. Н.

26. 02. 2018. у 21:07

Какве су поруке бирачима данас упутили представници партија, покрета и коалиција које учествују на изборима за Скупштину Београда 4. марта

ПРЕДСТАВЉАЊА КАНДИДАТА: „Пљуште” обећања у финишу кампање

Фото Танјуг

СНС: НОВЕ ЂИЛАСОВЕ ОБМАНЕ

ОЧИГЛЕДНО Драгану Ђиласу није било довољно то што је ухваћен у бруталној лажи да је изградио школу "Данило Киш" у насељу Степа Степановић - што је тек после десетак дана и сам признао да није тачно, већ наставља да понавља лажи како актуелна градска власт није изградила ниједан вртић. Не верујем да Ђилас пати од амнезије и да нема начина да се увери у то да су у последње четири године отворени нови вртићи "Мала сирена", "Звончица" и "Драган Лаковић", већ да свесно покушава да обмане грађане.

То је данас поручио председник београдског одбора и члан Председништва СНС Небојша Стефановић, и додао да Ђилас не лаже грађане само о прошлости, већ и о будућности:


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
И ЦПИ нагледа изборе

- Обећава им бесплатне вртиће. Вероватно мисли да су грађани заборавили да је у време његове владавине цена вртића била 9.700 динара, а да је данас 5.590 динара, и да је уписано чак 20.000 малишана више него док је Ђилас водио Београд. Због скоро дупло скупљих вртића, више од 15.000 родитеља тужило је Град, па трошкове Ђиласове бахатости данас плаћају сви Београђани.

СПС-ЈС: ОМЛАДИНСКИ СПОРТ

АЛЕКСАНДАР Антић, кандидат за градоначелника испред СПС-ЈС, најавио је данас да Београд неће финансирати професионалне спортске клубове, већ ће све своје ресурсе усмерити на омладински спорт, школске активности и рекреативни спорт.

- Спорт у школама, у школским секцијама и малим клубовима који с великим ентузијазмом тренирају подмладак, то ће бити наш приоритет. Нећемо дозволити да бављење спортом буде привилегија богатих - изјавио је Антић, који је са кандидатом за градског одборника листе СПС-ЈС, Александром Каракашевићем одиграо стонотениски меч.

СРС: РАЗВИТИ ЛАЗАРЕВАЦ

КАНДИДАТ за градоначелника Миљан Дамјановић разговарао је са кандидатима за одборнике из Општинског одбора СРС Лазаревац и том приликом је изнет детаљан план развоја те општине.

- Цео Лазаревац и цео Београд желимо да водимо на српски начин, а то значи да се понашамо домаћински, да равномерно развијамо све општине, небитно да ли су централне или приградске. Такође, морамо решавати нагомилане еколошке проблеме, да отклонимо евентуалне узроке који могу изазвати катастрофу - рекао је Дамјановић.

ДС: ПОДРШКА ИЗ РЕГИОНА

СОЦИЈАЛДЕМОКРАТЕ из Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, Хрватске и Словеније подржале су коалицију окупљену око Демократске странке "Да ослободимо Београд" на предстојећим београдским изборима - саопштила је ДС.

Генерални секретар Социјалдемократске партије БиХ Ирфан Ченгић пренео је подршку социјалдемократа из пет земаља уз поруку да је ДС најважнија политичка институција у региону:

- Дошли смо да дамо подршку ДС која је и током деведесетих година била на вредностима које су темељне вредности ЕУ којима сви требамо да тежимо: слобода, једнакост, солидарност.

ЂИЛАС: СПОРНА ЦЕНА ГРЕЈАЊА

ПОТПРЕДСЕДНИК Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да листа "Драган Ђилас - Београд одлучује. Људи побеђују" једина гарантује да ће кориговати цену грејања у престоници и да јавна предузећа "Инфостан" и "Паркинг сервис" више неће бити машине за извлачење новца од грађана.

- Београдске електране нису снизиле цену грејања, иако је цена гаса од 2014. пала за 25 одсто. Кориговаћемо цену грејања, јер топлане овако остварују екстрапрофит, а Београђани плаћају најскупље грејање у Европи - рекао је Јовановић.

ЗС: УРБАНА ПОЉОПРИВРЕДА

ЈЕДНА од најважнијих тачака програма Зелене странке "Паметан зелени град" јесте урбана пољопривреда. Само у тој области у наредне четири године можемо да запослимо и до 10.000 младих људи - рекао је потпредседник Зелене странке Саша Михајловић, обраћајући се младима у Београду.

Он је истакао значај оживљавања приградских општина кроз финансијски подстицај пољопривредним домаћинствима у износу од по 5.000 евра.

ДСС: БИРАТИ ПО ИМЕНУ

ПРЕДСЕДНИК Демократске странке Србије и кандидат те партије за градоначелника Београда Милош Јовановић изјавио је данас да је потребно променити изборни систем, чиме би, каже, грађани добили прилику да по имену и презимену бирају одборнике и градоначелника.

- Ако ми на предстојећим изборима укажете поверење, расписаћемо градски референдум на ком ће грађани одлучити на који начин желе убудуће да бирају своје представнике - истакао је Јовановић.

ЦИК: МИРНИЈА КАМПАЊА

КАМПАЊА за београдске изборе у односу на кампање ранијих година протиче у мирном и демократском тону, оценио је данас Центар за истраживање корупције (ЦИК). Како је саопштено, то потврђују и подаци МУП, у које је ЦИК имао увид, а по којима је за 33 одсто мање поднетих кривичних пријава у вези с процесом одржавања избора у овој у односу на изборну кампању за Скупштину Београда 2014.

Подаци МУП показују и да од почетка кампање досад није било ниједног прекршаја у кампањи, док је током претходне било осам прекршаја. ЦИК је представио и Центар за праћење избора и изборних процедура, који ће први пут на београдским изборима имати посматраче.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације