БЕОГРАД - Члан Председништва СНС Небојша Стефановић изјавио је да је та странка довољно јака да прва преда своју изборну листу, када буду расписани београдски избори, а уколико опозиција буде тражила ванредне парламентарне изборе, СНС ће, истиче, размотрити како ће одговорити на тај захтев.

Стефановић је у интервјуу Танјугу рекао да питање ванредних парламентраних избора поставља и потенцира опозиција, која, како каже, сама закључује "шта СНС хоће, шта неће".

"Када смо донели коначан став, иако је, наравно, било различитих мишљења, да идемо на редовне београдске изборе без ванредних парламентарних, ни то није ваљало. Сада чујем да смо то радили, јер наводно не смемо да идемо на ванредне изборе, ваљда, јер ће нас убедљиво победити Ђилас, Шапић и Јанковић на београдским, па онда ће они морати да сачекају још мало да би нас победили на парламентарним...", рекао је Стефановић.

Он је поновио да је владајућа странка донела коначну одлуку о расписивању београдских избора без ванредних парламентарних, истичући да су избори најважније питање "онима који се баве само својим фотељама".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Стефановић: СНС спремна за изборе, датум мање битан


"Ако опозиција буде желела нешто друго, а верујем да ће они то и тражити, видећемо како ћемо да одговоримо на то. За сада је овако како јесте", поручио је функционер СНС.

Стефановић верује да је та странка довољно јака да прва преда изборну листу за град Београд:

"Фактички на тој листи наћи ће се сви озбиљни људи, јер Београд није један човек, већ тим људи који у огромном броју насеља и улица у 17 општина морају да раде огроман посао свакога дана".

На констатацију да грађане интересује и личност која ће водити град, Стефановић истиче да постоји актуелна градска власт и људи који треба да раде до последњег секунда мандата.

"То је поента, а не да сад узму да једни пландују, други да се одмарају, једни се баве листама... То остављамо овима који немају шта друго да раде. Ми имамо шта да радимо", каже члан Председништва СНС.Он наглашава и да кампања за београдске изборе не почиње њиховим расписивањем, већ "радом за грађане и показивањем и доказивањем да градом може много боље да се управља".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ванредне изборе не треба отписати


"Од када су Ђилас, Шапић и остали, који су чинили тада окосницу власти ДС, отишли са власти, имамо могућност да покажемо да Београдом може неупоредиво боље да се управља. Од тог дана креће оно што хоћемо да покажемо Београђанима", рекао је Стефановић и додао да је актуелна власт у Београду у протекле три-четири године смањила дугове од 1,2 милијарде евра који су "остали од Ђиласа и Шапића" и да је простор некадашњег сметлишта, где је сада Београд на води, постао један од најлепших делова Србије.

"Данас имате велике фабрике, попут Меите, које запошљавају људе са веома високим платама и то је прва фабрика у Београду после десет година", указао је он наводећи да после десет година неко размишља о томе да Београђани треба да раде, а да су претходне власти говориле да то није посао града.

"Они су се бавили асфалтом и не знам чиме другим. Како су се бавили асфалтом, то се види у реконструкцији Булевара краља Александра, кад су узели понуду која је била 650 милиона динара скупља. Тако су размишљали о Београђанима", подвукао је Стефановић.

Он каже да СНС интересује став Беоргађана и да они изаберу шта је приоритет у њиховој општини, улици.

"Ова градска власт показала је да је кадра и способна да кроз велике пројекте доведе инвеститоре и туристе, да промени изглед града и да наравно почнемо са развојем целе земље на такав начин", оценио је Стефановић и додао да се када је реч о коалиционим партнерима "разговара са свима и да се на томе ради".

Функционер СНС каже да нема ништа против критика медија и организација које се називају "независним", али се пита од чега су независни, "пошто су очигледно независни само од свог народа".

"Што се тиче ових који нас нападају, нека нас нападају свакога дана, није спорно. Ми немамо проблем са критиком, критика је добродошла, људи из опозиције сматрају да ћемо са Мишковићем и Ђиласом, Шапићем, другим тајкунима боље напредовати" каже Стефановић.


"Сматрају да ће Београђанима бити боље без фабрика, без странаца, туриста, без инвеститора, да је боље да порушимо све на Београду на води, променаду, нове зграде и да вратимо распале вагоне, пацове и ђубриште. . . Ако је то боље, онда ће људи то и подржати на изборима. Уверен сам да неће, али нека грађани кажу шта желе и какав Београд желе", поручио је функционер СНС.

Додаје да некада не схвата поенту критике, јер се, како каже, критикују и потези који су потпуно помогли да се промени главни град, као што је пројекат Београд на води.

"Не разумем зашто мисле да ће им то донети подршку Београђана. Међутим, све оно што људи мисле да треба да критикују, нека критикују..На крају крајева, ми смо се изборили за то", рекао је Стефановић.

Он је оценио позитивним што опозиционе странке данас могу да оду у било који медиј да кажу шта год хоће, мада "обично у медијима у којима се појављују тврде како не могу ништа да кажу".

"То је парадокс, али нема везе. Нама је важно да смо показали да, за разлику од неких прошлих времена када нисмо могли да се појављујемо у медијима, они могу и могу да кажу најтеже ствари, колико год оне биле неистините и о актуелној власти и о свему што мисле да треба да кажу", закључио је Стефановић.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У марту гласање само за Београд

На питање како гледа на рад владе у којој је потпредседник и министар унутрашњих послова, одговара да је за неколико месеци рада са премијерком Аном Брнабић влада показала висок степен јединства по разним питањима.

"Да ли се увек слажемо око свих питања? Не, али то није ништа ново. Дакле, имате различита мишљења, та мишљења се износе, усаглашавају. Када се доносе неке тешке одлуке, где постоје различити тонови, где се људи боре за интересе државе из различитих углова, за интересе на крају крајева министарства које воде, увек је потребно налазити компромисе, јер је то живот" додао је.

Истиче да је важно да се ради у интересу Србије и да грађани имају корист од тога, "а да ли ће неки министар имати повређену сујету, није ни важно".

"Захваљујући доброј политици владе коју је водио Александар Вучић у првом делу године, и у овој половини године када је предводи Ана Брнабић имамо добар економски раст, буџетски суфицит који омогућује и повећање плата и пензија и да грађани Србије имају конкретну корист од нашег рада. Верујем да ће се са таквим радом наставити и у наредној години" закључио је Стефановић.