У граду Рошфору на југоистоку Француске данас је почело необично суђење петлу Морису који кукуриче сувише гласно и много рано и због тога узнемирава суседе који су поднели тужбу против власника, пренео је радио Франс енфо.

Прочитајте још: Пас "Модрић" даје голове трговцима дроге

На суду је била власница Мориса Корин Фесо која је новинарима испред суднице рекла да би Морис, кад би знао да говорио, рекао: "Оставите ме на миру и пустите ме да певам".

Морис се није лично појавио на суду али је добио подршку других петлова, јер су многи власници живине дошли испред суда са својим петловима у знак подршке. Најгласнију подршку Морису су пружили петлови Атила, Казанова и Жан-Рене, навели су њихови власници.

Прочитајте још: ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ: Мачка проходала на четири титанијумске шапе (ВИДЕО)

Суд је после кратког рочишта саопштио да ће коначну одлуку донети 5. септембра, а дотле је могуће "помирење" суседа и Мориса.

Суседи, брачни пар пензионера, одлучили су да поднесу тужбу јер су, како кажу, неколико пута упозорили Корин Фесо да некако ућутка петла.

Мориса, раскошног петла са риђем и црним перјем чије су фотографије освануле у локалним медијима, суседи терете за звучно узнемиравање јер петао већ око 6.00 ујутро почне да кукуриче.

Петао је иначе национални симбол Француске.