Влада Србије ОГРАНИЧИЛА цене: Ових 36 производа НЕ СМЕ да ПОСКУПИ!

Novosti Online

16. 03. 2020. у 12:18

Влада Србије ОГРАНИЧИЛА цене: Ових 36 производа НЕ СМЕ да ПОСКУПИ!

Фото: П.Митић

Ограничење се примењује у трајању од 30 дана, а на списку су брашно од пшенице, хлеб, јестиво уље сунцокретово, бели шећер, со, вода, поврће и воће, затим тестенине, свеже месо и месне прерађевине, риба

Влада Србије донела је Одлуку о ограничењу висине цена основних животних намирница, заштитне опреме и дезинфекционих средстава, а на списку се налази 36 категорија производа.


Како се наводи у одлуци, која је донета јуче а објављена је у Службеном гласнику, ради спречавања поремећаја на тржишту или отклањања штетних последица поремећаја на тржишту у погледу снабдевања робом, насталих услед ширења коронавируса, ограничавају се цене у трговини на велико и мало основних животних намирница и заштитне опреме тако да не прелазе ниво цена које су ти производи имали на дан петог марта ове године.


Ограничење се примењује у трајању од 30 дана, а на списку су брашно од пшенице, хлеб, јестиво уље сунцокретово, бели шећер, со, вода, поврће и воће, затим тестенине, свеже месо и месне прерађевине, риба.


На списку је, затим, термички обрађено кравље млеко (пастеризовано и стерилизовано), млеко у праху, јогурт, кокошија јаја, дечија храна, сапун, шампон, паста за зубе, детерџенти, рукавице (и одећа и прибор за одећу) од пластичних маса.


На листи су и пелене за децу и одрасле, марамице, убруси (у ролни и на комад), тоалет папир, маске, пластичне са текстилним филтером, прекривке, текстилне за хируршку употребу, хируршко одело од папира, папирне маске, гумено заштитно одело, гумене рукавице, хирушке и остале.Такође, мере се односе и на текстилна хирушка одела, варикину и остале дезинфектанте, асепсол, алкохол, и заштитне наочаре.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Dragan

17.03.2020. 08:46

Pa to znaci da firma u kojoj radim plati robu po 200 a mora da je prodaje po 100 din. Pa da nebi radili sa tolikim gubitcima onda necemo ni nabavljati takvu robu a onda ce nastati situacija da na trzistu te robe nece imati ni po 200 ni po 100 din.Nasa vlada ne moze te uredbe da nametne firmama koje su iz drugih drzava i one ce da prodaju robu po skupljim cenama pa ti ako neces nemoj ni da kupujes.

Niko

17.03.2020. 13:23

Dragan@ Ti kao i tebi slicni sto hoce da oderu kozu narodu, treba krivicno da odgovaraju. Ne moras da vozis novi audi s8, mozes da vozis i bmw3