Хрвати желе да преваре Србина за “Краш”

Д. Ст.

23. 10. 2019. у 21:32

Хрвати желе да преваре Србина за “Краш”
Представница “Краша” Марица Видаковић позвала је мале акционаре да уступе деонице хрватској фирми “Браћи Пивац” по нижој цени од важеће уместо српском бизнисмену
ПРЕДСТАВНИЦА “Краша” Марица Видаковић сазвала је данас (у среду) збор радника “Краша” на којем је позвала мале акционаре да не продају своје акције српском бизнисмену Небојши Шарановићу, него да их уступе највећим акционарима - власницима Месне индустрије “Браћа Пивац”.

Како “Новости” незванично сазнају Видаковићева је овим позвала на кршење хрватских закона, али и обичаја берзанског пословања. Наиме, она је позвала мале акционаре да уступе деонице по нижој цени од важеће, уз обећање да ће им разлику до тржишне вредности “Браћа Пивац” надокнадити касније. Једини разлог је, тврди наш извор, да се Србин осујети да дође до већинског власништва регионалног кондиторског гиганта. Небојша Шарановић је до данас успео да обезбеди 23,91 одсто акција “Краша” и на нешто више је од процента, када би са четвртином власничког пакета могао да пошаље обавезујућу понуду за откуп остатка деоница.

Знајући да Шарановић није жалио паре да дође до власништва у “Крашу” јасно је да би већина малих акционара прихватила његову издашну понуду. Ту је, тврде добро упућени, утрчала Видаковићева и кренула у убеђивање радника.

Разлог за овакав потез је што је Месна индустрија “Браћа Пивац” добила дозволу да објави понуду за преузимање “Краша” од Управног одбора Хрватске агенције за контролу финансијских услуга (Ханфа). Међутим, цена за откуп је 430 хрватских куна по акцији или скоро три пута од вредности по којој је деонице куповао Шарановић, који је за једну акцију плаћао и до 1.050 куна.

Пошто и сами хрватски пословни кругови знају да у овом тренутку нико није луд да за багателу прода власништво у “Крашу” Пивцима у причу се укључује се Видаковића са обећањем о наводној надокнади “на црно”. Осим овакве, према хрватским законима спорне приче, наш извор из Загреба тврди да би се овим и мали акционари увукли у незаконито, можда чак и кривично дело.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Dragoljub

23.10.2019. 22:55

A zasto srpski ,pa i onaj knezevic sto pobeze u London je bio Srbin dok se nafatirao a onda zvao Klintona.Marovic Davinic Savicevic svi bili Srbi a onda okrenuse curak.

Marko

23.10.2019. 23:11

A nekad srpski Soko Štark i Frikom, koji su po meni imali i bolje i originalnije proizvode od Kraša, prodat i su tajkunu iz susjedstva uz pesmu. Kao da je on učinio uslugu dobrostojećim gigantima a ne obrnuto. Da ne nabrajam desetine drugih "zlatnih koka" koje su potpuno nepotrebno prodate strancima pa jos ovakvima koji podlo miniraju svaki civilizovan i posten odnos

Mama

23.10.2019. 23:16

To se i ocekivalo od Hrvata.Ako je stvarno biznismen racunao je na to i spremio se.

Novi

24.10.2019. 06:05

Ko nam je kriv što nismo kao hrvati, treba voleti svoju zemlju i narod. Naprave genocid nad Srbima, dođe Tito i ne odgovaraju. Proteraju Srbe uz ponoć demokratskog zapada, ne odgovaraju. Srbi ptoteraju Italijane iz Dalmacije i Istre i naprave Hrvatima državu, a oni sa šiptarima i demokratskim zapadom nam otmu Kosovo i Metohiju.

privrednik

24.10.2019. 08:53

da smo to mi hrvatima uradili smatralo bi se nevidjenim fasizmom, ovako nista.