Компанија за производњу мотора за авионе МТУ саопштила је данас да ће своју фабрику у Србији градити у Новој Пазови и да очекују да ће почетком 2022. почети производња.

Како се наводи, убрзо ће бити основана локална подружница која ће бити задузена за запошљење кадрова, а који ће радити на припремној фази.

Премијерка Србије Ана Брнабић поздравила је раније данас одлуку ове компаније и рекла да ће присуство овог светског гиганта на српском тржишту бити кључно за креирање националног ваздухопловног кластера.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - PREDSEDNIK VUČIĆ SA NEMAČKIM INVESTITOROM: MTU Aero Engines AG stiže u Srbiju, vraćamo se na nebo svetske avio industrije

Компанија MTU Aero Engines AG за производњу мотора за авионе водећи је прозвођач таквих мотора и један од највећих произвођача у свету.

План је, како се наводи, да фабрика за ремонт има капацитет од 400.000 радних часова годишње.

Ово ће бити ново постројење и додатни капацитет на већ постојећи од 1,9 милиона радних часова годишње ове компаније.

МТУ ће отворити у Србији нову подржницу МТУ Маинтенанце д. о. о. која ће, како је саопштено, бити оперативна 2022. године.

Фото МТУ

Током боравка на Париском сајму, спрска премијерка Ана Брнабић је посетила штанд компаније МТУ и представила владине планове за национални ваздухопловни кластер.

Меморандума о разумевању компанија МТУ и Влада Србије потписали почетком маја ове године.

У току ове године МТУ ће основати пројектну канцеларију у Београду која ће координисати даље оснивање компаније и њен развој.

Фото МТУ

Инвестиција у Србији, наводе, донеће неколико стотина нових радних места, уз нагло повећање броја запослених у првим годинама рада.

"Успостављање нове фабрике је део приче о глобалном расту МТУ. Укључивање имена Србије у наш бренд подвлачи наше поверење да ћемо постати вредан и посвећен играч у Србији", каже се између осталог у саопштењу.