ИНДУСТРИЈА мотора Раковица, некадашњи производни гигант који је упошљавао више од 7.000 радника, данас из стечаја тражи новог газду. На продају се, по процењеној цени од 2,93 милијарде динара, нуди цео пословни комплекс у београдској општини Раковица, који има укупно 47 објеката. И не само то, већ и два издвојена комплекса на две локације у Чајетини - Шљивовица и Љубиш. "У пакету" иде и целокупна опрема фабрике за производњу мотора, трактора и кабина, алати и залихе материјала за производњу.

Продаја је заказана за последњи дан маја, а заинтересовани купци до тада могу да поднесу писане понуде. Наведена цена, која износи око 24,8 милиона евра по тренутном курсу - није обавезујућа. Како се наводи у објављеном огласу - процењења вредност имовине ИМР у стечају није минимална прихватљива, нити је обавезујућа или опредељујућа приликом одређивања висине понуде.

Правила кажу да ће купац бити онај ко понуди највећу цену, уколико је она бар за динар већа од 50 одсто процењене вредности. У том случају је стечајни управник дужан за такву понуду одмах прихвати. У случају да је највиша понуђена цена нижа од половине вредности, односно у овом случају мања да 1,46 милијарди динара, стечајни управник је дужан да пре прихватања такве понуде добије сагласност одбора поверилаца.

Прочитајте још - Траже трактор више

Имовину ИМР у Раковици чини седам повезаних производних хала са 15 објеката машиноградње и седам магацина и складишта укупне површине 75.997 квадрата. Уз то, продаје се самачки хотел од 1.628 квадрата, управна зграда од 3.693 квадрата и две трафостанице, гасна станица и котларница.

Издвојени производни комплекси на две локације у Чајетини - један се налази у месту Шљивовица и простире се на седам хектара и 84 ара, а други у месту Љубиш, на 1.152 квадрата. И ова два комплекса имају котларнице, трафостанице, а на локацији у Шљивовице постоји и постројење за пречишћавање отпадних вода.

ИМР је у стечају од 4. априла 2017. године.


НА ПРОДАЈУ И ИМОВИНА БАНАКА

Агенција за осигурање депозита огласила је у петак, 3.маја продају земљишта Инвестбанке АД Београд у стечају које се налази у Новом Пазару за 19.900 евра и више пословних простора Развојне банке Војводине АД Нови Сад у стечају у том граду за укупно 157.000 евра. Земљиште Инвестбанке у Новом Пазару површине је шест ари и 98 метара квадратних, а пословни простори Развојне банке Војводине су величине од 22 метра квадратна до 103 метра квадратна.