Чадеж: Веће улагање у сточарство због отварања тржишта Турске

Бета

29. 10. 2018. у 09:58

Чадеж: Веће улагање у сточарство због отварања тржишта Турске

Фото Танјуг

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж изјавио је да је отварања тржишта Турске за извоз јунетине утицало на веће улагање српских произвођача у своје капацитете
БЕОГРАД - Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж изјавио је да је отварања тржишта Турске за извоз јунетине утицало на веће улагање српских произвођача у своје капацитете.

Он је за Радио-телевизију Србије рекао да је то утицало и на цене јунетине у Србији.

"Када се отвори тако велико тржишта као што је Турска, наравно да дође до те промене и у ценама. Сада се то полако коригује, наши произвођи доста улажу у своју производњу и кланице", рекао је Чадеж.

Он је казао да је основни задатак ПКС "интернационализација српске привреде" и навео да је тржиште Египта такође сада отворено за пољопривредне и прехрамбене производе из Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Чадеж: Имамо паметна решења за озбиљан бизнис

"Имали смо сајам СИА на којем је учествовало 27 компанија, преко 1.500 састанка су одржале, неке од спрских компанија су већ потисале уговор, што се иначе ретко дешава када сте на самом сајму", појаснио је Чадеж.

Чадеж је рекао да су његови сарадници на путу за Верону у Италији, где раде на представљању потенцијала српских компанија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Kraljevo Privrednik

29.10.2018. 15:41

Poslali ste mi opomenu da vam platim neku clanarinu, kako vas nije sramota.