ОЛАКШАН ИЗВОЗ: Стандарди за грађевинске прозводе сада исти као у ЕУ

Танјуг

26. 10. 2018. у 15:10

ОЛАКШАН ИЗВОЗ: Стандарди за грађевинске прозводе сада исти као у ЕУ

Фото: И.Маринковић

Скупштина Србије усвојила је данас Закон о грађевинским производима којим се та област уређује по стандардима и пракси Европске уније и олакшава се улазак домаћим произвођачима на страна тржишта

Скупштина Србије усвојила је данас Закон о грађевинским производима којим се та област уређује по стандардима и пракси Европске уније и олакшава се улазак домаћим произвођачима на страна тржишта.

Главни циљ закона је да се домаћи произвођачи учине конкурентнијим на европском тржишту, јер ће се и у Србији примењивати једнаки стандарди као у земљама чланицама ЕУ.

Најважнији ефекти закона биће уређеније тржиште грађевинских производа, подизање квалитета материјала који се користи у градњи путева, мостова, зграда и других објеката, уз повољније цене за инвеститоре омогућене конкуренцијом произвођача.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Cigle dobijaju novi standard

Закон ће дати додатни подстицај развоју грађевинарства и омогућиће да објекти који се граде буду безбедни и еколошки прихватљивији.

У изради Закона учествовала је групација Привредне коморе Србије која се бави том делатношћу, а новим законом биће поједностављене процедуре за мале фирме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације