Разболео се и епископ ваљевски Милутин, сумња се на корону, хитно пребачен за Београд

В. МИТРИЋ - Б. ПУЗОВИЋ

21. 03. 2020. у 20:58

Корона вирус потврђен је код двојице свештеника из Епархије ваљевске, за чијом је катедром епископ Милутин

Разболео се и епископ ваљевски Милутин, сумња се на корону, хитно пребачен за Београд
ЕПИСКОП ваљевски Милутин у суботу је колима хитне помоћи из Ваљева пребачен на једну београдску клинику, сазнају “Новости” из кругова блиских Епархији ваљевској. Према нашим сазнањима, владика има повишену температуру и малаксалост. Не зна се да ли то има везе са вирусом корона, али је извесно да ће убрзо бити тестиран током збрињавања које је почело у клиници у Београду.

Како су “Новости” већ писале, корона вирус потврђен је код двојице свештеника из Епархије ваљевске, за чијом је катедром епископ Милутин. Према нашим сазнањима, владика ваљевски последњих недеља и дана присуствовао је разним догађајима у парохијама епархије под његовом контролом, међу којима су и исповедања свештеника којиа се одвијају у ово доба године.

Први је архијереј СПЦ који је одмах по увођењу ванредног стања донео акт о забрани свећења водица у домаћинствима и становима у ваљевском крају. Према најновијим информацијама, лекари на клиници на којој је смештен чине све на збрињавању угледног архијереја СПЦ и његов живот живот није угрожен.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

мр Предраг М.Вулетић

22.03.2020. 07:44

Његовом преосвештенству епископу ваљевскоме Милутину, од Бога здравље и брз опоравак жели породица Вулетић из Ваљева

Ap0qalypto

22.03.2020. 15:25

Sada po molitvi dupla doza. Mora dati rezultata. I obavezno svi vernici iz iste čaše i kašike -_-