ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ - Додатне и посебне јединице полиције од сутра ће бити присутне у Шиду, како би у потпуности успоставиле безбедност и јавни ред у том месту, у којем се последњих дана дешавају инциденти са мигрантима, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

Вучић је новинарима рекао да последњих неколико дана грађани у Шиду имају проблема због, како је рекао, нервозе код миграната, који су почели да упадају у куће и имања и да је због тога замолио министра полиције Небојшу Стефановића да пошаље посебне јединице полиције, у Шид.

- Видим да су људи у Шиду врло узнемирени јер им упадају све чешће у куће и на имања. Зато сам замолио Стефановића да пошаље посебне јединице полиције, било жандармерије или неке друге специјалне јединице да заведу ред у Шиду, обезбеде мир и да не буду таоци броја мигранта који чекају да пређу на територију Хрватске - рекао је Вучић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Зашто ми да будемо таоци миграната?

Вучић је истакао да ће полиција обезбедити мир за све грађане Србије и Шида.

- Од сутра можете очекивати значајно повећање снага јавног реда и мира који ће упоставити безедну зону за све грађане Шида - рекао је Вучић.