Велико узнемирење завладало је у селу Крнуле код Владимираца јер се пронео глас да је непознати мушкарац, наводно, покушао отмицу двоје деце. Ову информацију пласирао је путем ФБ један мештанин, међутим, проверама у полицији и Тужилаштву испоставило се да се догађај једноставно - није десио!


- Полицији није стигла никаква пријава, али имамо податат да се једна мајка обратила Центру за социјални рад у Владимирцима зато што су јој деца била узнемирена јер су гледала потрагу за Моником. Девојчица се уплашила непознатог чике на путу, а мајка није могла да је смири - каже наш саговорник који не жели да му помињемо име.

Како наводе наши извори, између непознатог мушкарца и деце није било ни контакта нити комуникације. Човек је само прошао аутом у близини куће и то је све. А забуну и пометњу, уствари, направио је власник ФБ профила, који се медијима представља као председник месне заједнице обећавајући да ће обезбедити контакт са родитељима наводно угрожене деце.


- Људи су очигледно узнемирени догађајем са Малчанским берберином, па је стигла вест да је неко напао децу у Крнулама, да би се однекле пронео глас да је отмица детета покушана и у суседном Дебрцу. Потом се проширила прича око наводне пљачке и сада ситуација прети да се отме контроли - кажу наши извори из Владимираца.


Прочитајте још: ПОКУШАЈ ОТМИЦЕ ДЕТЕТА: Наговарао дечака да уђе у кола, 10-годишњак успео да побегне


Како су "Новости" провериле код свих надлежних органа - полиције, Основног јавно тужилаштва и Вишег јавног тужилаштва у Шапцу, покушај отмице деце не постоји. Наши извори кажу да би требало обратити пажњу на људе који неодговорно шире панику и покушавају да се јењфтиним триковима нађу у медијима. Такође, упозоравају родитеље да би требало да поведу више рачуна о томе какве садржаје деца прате преко медија.


Фото: Принтскрин Фејсбук