ТОКОМ недавне посете Лозници, министар одбране Александар Вулин је потврдио најаве да ће се војска ипак вратити у овдашњу касарну "Клупци".

Прочитајте још: Министар Вулин: Нису све жртве исте, а жртве српског народа заслужују највиши пијетет

У пратњи начелника Генералштаба Војске Србије, генерала Милана Мојсиловића и заменика команданта Копнене војске бригадног генерала Владете Балтића, Вулин је прецизирао и то да ће у овом делу Србије бити формиран 111. пешадијски батаљон Прве бригаде Копнене војске.

- У складу са наређењима врховног команданта Александра Вучића, Војска Србије се враћа тамо где јој је место. Испуњавамо стратегијске и тактичке задатке, понашамо се у складу са новом стратегијом националне одбране и то је један од битнијих разлога за повратак у касарну "Клупци", где ће бити запослено више стотина људи, па је то добра вест и за локалну самоуправу - објаснио је Вулин, и прецизирао да ће 111. пешадијски батаљон гарантовати безбедност свим људима из овог краја, не само Лозничанима.

Прочитајте још: Специјални рат против наменске: Наше војне фабрике на мети јер нишане милијарду долара

Министар је најавио и то да се Војска Србије више неће смањивати, нити повлачити, док је командант Прве бригаде Копнене војске бригадни генерал Зоран Насковић потврдио да су припреме за формирање поменуте формације у завршној фази.

- Током ове године смо реновирали постојеће зграде, а наредну ће обележити изградња нових објеката за смештај људства и свих осталих капацитета који су потребни једном пешадијском батаљону - каже генерал Насковић.

Током посете новој-старој касарни, министар Вулин се састао и са градоначелником Лознице Видојем Петровићем који је све присутне подсетио на то да је лознички крај увек био привржен својој војсци, што се кроз историју безброј пута показало.