Ђорђевић: Материјални положај пензионера биће побољшан

Танјуг

09. 09. 2019. у 11:45

Ђорђевић: Материјални положај пензионера биће побољшан

мМинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић Фото Тањуг

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић је истакао да су резултати финансијске консолидације повољни, чиме су створени услови за исплату једнократне помоћи и за повећање пензија
Пензионери су дали директан допринос стабилности националне економије у претходном периоду и због тога Влада у овом периоду тражи начине побољшања њиховог материјалног положаја, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у разговару са представницима Савеза пензионера Србије.


Он је истакао да су резултати финансијске консолидације повољни, чиме су створени услови за исплату једнократне помоћи и за повећање пензија.


„Захваљујући побољшању свих показатеља националне економије и већем броју запослених, повећавају се и изворни приходи Фонда, чиме се омогућује да се сваке године издвоји више средстава за друштвени стандард пензионера, а за те намене у овој години је издвојено 464,4 милиона динара”, истакао је Ђорђевић и додао да ће Влада и у наредном периоду наставити да своје успехе дели, не само са пензионерима, већ свим грађанима, саопштило је ресорно министарство.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђорђевић: Газде ће морати да осигурају раднике


Састанку су присуствовали Андреја Савић, председник Савеза пензионера Србије, Милан Ненадић, председник Савеза пензионера Војводине и Василије Белобрковић, председник Градске организације пензионера Београда, као и Драгана Калиновић, директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање и Зоран Милошевић, помоћник министра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Горан

09.09.2019. 11:54

Узето око 900 милиона долара, сада дају 5 милиона за побољшање положаја. Немају намеру да врате туђе паре које су узели и сада деле као да су њихове. Па тако свако може да влада.

drugosrbijanska продаја демагогије и магле

09.09.2019. 12:26

Ма да, сигурно ће им са 5хиљада бити "непоновљиво побољшан" стандард.Посебно, кад пре те саме исплате те беде, не повећате као и свакку јесен онако пузајући цену инфостана, воде, "ситну корекцију" цене струје, да не помињемо најосновније животне намирнице, и лекове које дословно на дневном нивоу, пузајући расту (иако "инфлације нема",) и узети ту лову, пре него уопште буде исплаћена...

Niko

09.09.2019. 13:00

Ko o cemu samo o penzionerima...kada ce se poboljsati polozaj mladih... da imaju normalne plata minimalac 80.000 dinara

Niko

09.09.2019. 13:03

I da je minimalac 80.000 dinara... To je malo.. u nemackoj da radis najgori posao koji postoji i naj neplaceniji imao bi 1300eura

BOŽA ZEMUNAC

10.09.2019. 16:15

Vratite prvo ono što ste uzeli penzionerima. Pa onda da dalje razgovaramo.