Са раним поподневним сатима почиње први викенд у јулу који може донети већи број возила на појединим граничним прелазима, појачан саобраћај на Коридору 10 ка Бугарској и Северној Македонији, као и на магистралама које воде ка Црној Гори и јадранској обали.

Могући су повремени краткотрајни летњи пљускови који на појединим деоницама могу да услове влажне или мокре коловозе због којих ће возачима бити потребан већи опрез за воланом, упозорио је АМСС.

Због очекивано појачаног саобраћаја, али и летњих температура које у најтоплијем делу дана могу бити изнад 30 степени возачима се за дужа путовања препоручују рани јутарњи или каснији поподневни сати.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Повећане контроле пловила на рекама у Србији

Данас ће бити претежно сунчано и топло, али се после подне уз локални развој облачности краткотрајни пљускови са грмљавином очекују углавном у планинским крајевима.

Према последњим информацијама "Путева Србије" нема задржавања на наплатим станицама.

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим прелазима нема задржавања за путничка возила.

Теретна возила на Хоргошу, на излазу, чекају шест сати, а на Батровцима четири сата.

Често долази до формирања дужих колона возила на улазу и на излазу из Мађарске и Хрватске, па тада задржавања могу бити вишесатна и дужа у односу на задржавање које возаче очекује на нашим граничним прелазима.