Велики успех наших младих математичара

Танјуг

23. 06. 2019. у 21:28

Велики успех наших младих математичара

Фото Танјуг

На 23. Балканској јуниорској математичкој олимпијади за ученике до 15,5 година на Кипру шесточлана математичка екипа Србије је остварила велики успех освојивши једну златну, две сребрне и три бронзане медаље

На 23. Балканској јуниорској математичкој олимпијади за ученике до 15,5 година на Кипру шесточлана математичка екипа Србије је остварила велики успех освојивши једну златну, две сребрне и три бронзане медаље.

Златну медаљу освојио је Матеја Вукелић, сребрне медаље Александар Ћузовић и Злата Стефановић, док су бронзана одличја освојили Петар Марјановић, Миља Јовановић, Ања Милошевић.

Прочитајте још - Млади математичари освојили пет медаља у Букурешту

Екипно, у званичној конкуренцији, Србија је са 114 бодова освојила четврто место иза екипа Румуније, Бугарске и Грчке, саопштила је Математичка гимназија.

Тим Србије је сачињен од шест ученика Математичке гимназије, а лидери тима су Милош Ђорић и Ненад Вуловић.

Такмичење се одржава од 20. до 25. јуна одржава у Ларнаки.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

dragan

24.06.2019. 08:40

Честитке нашој деци на оствареном резулату, али остаје горак утисак а то је школски систем који постиже изнад просечне резултате. Наши вајни политичари желе да униште постојећи систем и супоставе сасвим нови који ће изгледати блед и анемичан и од тада никада више Срба на победничким постољима бити неће.