ПОМОЋ ЗЛАТА ВРЕДНА: Грађани Русије шаљу тону лекова на Космет

Танјуг

29. 03. 2019. у 12:45

ПОМОЋ ЗЛАТА ВРЕДНА: Грађани Русије шаљу тону лекова на Космет

Јевгениј Примаков, фото И.Радуловић

Грађани Русије прикупили су тону лекова за апотеке и Здравствени центар у Косовској Митровици, који су из Москве допремљени на београдски аеродром, изјавио је представник Руске хуманитарне мисије Јевгениј Примаков, који је посланик руске Думе
Грађани Русије прикупили су тону лекова за апотеке и Здравствени центар у Косовској Митровици, који су из Москве допремљени на београдски аеродром, изјавио је представник Руске хуманитарне мисије Јевгениј Примаков, који је посланик руске Думе.


Списак лекова направљен је у сагласности са потребама Здравственог центра у Косовској Митровици, чија су складишта лекова испражњена као и рафови у апотекама, рекао је Примаков на конференцији за новинаре у Београду и оценио да је та болница јединствена јер може да помогне свим људима.


Руски посланик изразио је очекивање да ће процедура на царини на аеродрому, започета 26. марта, убрзо бити готова како би лекови што пре стигли на КиМ.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Епархија милешевска покренула акцију прикупљања помоћи за Србе за Косова и Метохије (ФОТО)


Он је осудио таксе које је Приштина увела на робу из Србије и оценио да изгледа да су " притисци из Вашингтона и Брисела на Приштину недовољни и неискрени", рекао је Примаков и додао да је дужност Руске хуманитране мисије управо да помазе људима који су лишени основних људских права.


КБЦ у Косовској Митровици,фото И.Радуловић


Примаков је рекао да је до сада та хуманитарна организација у центалној Србиј и на КиМ реализовала помоћ вредну око пола милиона евра, да су реновирали вртиће, изградили део пута до села Путиново, обезбедили амбулантна возила ...и да су ту увек кад треба,


Такође, најавио је да планирају да опреме школу у Зубином Потоку, као и да на школу или болницу у Рашкој поставе соларне плоче.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Pera Detlić

29.03.2019. 15:30

Hvala braćo rusi. Ovo je više od humanitarne pomoći, ovo je znak poštivanje ljdudskosti braći u nevolji, hvala do neba

Zaplanjac

29.03.2019. 18:11

Biliste i ostali braca srbima. Ovo govori vise od svega. Zivelo prijateljstvo i bratstvo Srbije i Rusije.

vladimir

30.03.2019. 18:51

....."nepismenost" TINEJDŽERA /omladine/, BASKETA /košarke/, MARKETA /prodavnice/, STEJDŽA /bine/, BENDA /grupe/, .....i slično delovanje NAZOVI "nevladinih organizacija" /poput USAID/ je direktna DEZINFORMACIJA lažnih istina i o Srbiji i o Rusiji! A to "školovanje" je počelo /nevoljno/ u devedesetim godinama, sa "pravom" na štrajk obrazovnih radnika, kojima je bilo i ekskluziva i avangarda, i želja u NEmoguće sutra! Rusija, sa svojim POSTOJANJEM je garant našeg opstanka, i tu je KRAJ!