Кубуровић: Захваљујући новим законима, донето више од 300 осуђујућих пресуда за корупцију

Бета

25. 03. 2019. у 19:54

Кубуровић: Захваљујући новим законима, донето више од 300 осуђујућих пресуда за корупцију

Министарка правде Нела Кубуровић Фото Танјуг

Министарка правде Нела Кубуровић изјавила је да је захваљујући новим законским решењима, донето више од 300 осуђујућих правноснажних пресуда за кривична дела са коруптивним елементом
БЕОГРАД - Министарка правде Нела Кубуровић изјавила је да је захваљујући новим законским решењима, донето више од 300 осуђујућих правноснажних пресуда за кривична дела са коруптивним елементом.Она је током разговора са представницима Генералног директората Европске комисије за проширење Аланом Џонсом и Дејвидом Хадсоном о постигнутим резултатима у борби против корупције, као и о напретку Србије у оквиру Акционог плана за поглавље 23 подсетила да је од 1. марта 2018. године успостављена нова организација судова и тужилаштва, којом су формирана четири нова регионална центра за борбу против организованог криминала и корупције.

"Циљ је да се смањи могућност коруптивног понашања, чиме ће се смањити и број таквих предмета у тужилаштвима и судовима а увођење портала е-аукције у поступцима извршења или е-јавне набавке, управо је једна од таквих превентивних мера на којима држава тренутно ради", казала је Нела Кубуровић а пренело Министарство правде.

Она је додала да ће и током ревизије Акционог плана за Поглавље 23, Потпоглавље за корупцију, обухватити и нове додатне мере и похвалила рад Тужилаштва за организивани криминал у области прања новца, где како је рекла, не само да је дошло до осуђујућих пресуда, већ је одузета и имовина велике вредности.


Представници Генералног директората за проширење су навели да су препознати напори и напредак Србије у области борбе против корупције, али да је потребно још увек доста рада у тој области, посебно када је у питању превенција.

На састанку је указано да је потребно добро одредити параметре по којима ће се пратити резултати спровођења закона, како би сви добри ефекти новог система били препознати и у извештајима о напретку Србије ка ЕУ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Мр Радомир Шћепановић

25.03.2019. 20:45

Када ћете да хапсите и процесуирате политичаре,министре...за привредну пљачку Србије,приватизациону пљачку Србије....