БУДИ КАО ИРЕНА: Породица хероине из Милвокија покренула хуманитарну акцију за децу у Србији и САД

Ј. МАТИЈЕВИЋ

среда, 30. 01. 2019. у 08:28

БУДИ КАО ИРЕНА: Породица хероине из Милвокија покренула хуманитарну акцију за децу у Србији и САД

Ирена Ивић, Фото приватна архива

Акција породице Ивић Дробњак за децу. Сакупљају 50.000 долара за свратишта

ДВЕ недеље после објављивања снимка на ком се види како спасава једноипогодишњу девојчицу са улице у Милвокију, породица Ирене Ивић Дробњак одлучила је да организује добротворну акцију “Буди као Ирена” намењену деци у Србији и САД. Новац који буде сакупљен, ова жена великог срца донираће као помоћ малишанима који из било ког разлога живе на улици или користе услуге свратишта.

Организовањем акције, Ирена жели да симпатије и подршку милиона људи широм света усмери на заједнички виши циљ - за бољи живот угрожене деце и младих.

- Циљ нам је да се сакупи 50.000 долара - наводи се у саопштењу који нам је доставила породица Ивић Дробњак. - Од те суме, 35.000 долара донираћемо непрофитној организацији Covenant House, која у САД пружа услуге и кров над главом младима и деци која се суочавају са бескућништвом, док бисмо 15.000 долара уплатили Центру за интеграцију младих у Београду, који води два свратишта за децу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - О ЊОЈ ПРИЧА ЦЕО СВЕТ: Српкиња у Америци спасила дете од сигурног смрзавања на улици (ВИДЕО)

У обе ове непрофитне организације хиљаде угрожене деце проналазе безбедно окружење за одмор, личну хигијену, оброк и осећај топлине дома. У случају да се прикупи више од 50.000 долара, све “преко” биће преусмерено на друге сличне хуманитарне организације, или на формирање непрофитне организације која би пружала подршку угроженим групама, посебно деци и младима.

Више информација о подршци акцији “Буди као Ирена”, доступно је на сајту www.gofundme.com/belikeirena, на фејсбук-страници “BeLikeIrena” или праћењем хаштага #BeLikeIrena на “Фејсбуку”, “Твитеру” и “Инстаграму”.

ПЛАКЕТА "НОВОСТИ"

ЗА гест о ком је говорио цео свет, Ирена Ивић Дробњак је у Милвокију добила признање “Херој дана”, а специјална плакета нашег листа “Најплеменитији подвиг године” биће јој уручена 12. фебруара у Скупштини града Београда.

- Ирена Ивић је на лутрији добила зелену карту да се усели у САД и брзо је оправдала и ту лутрију и своје Прокупље. Ни часа није часила да помогне босоногом детету које је беспомоћно, по хладноћи, лутало улицама Милвокија и кренуло према ауто-путу - рекао је председник жирија “Новости” академик Матија Бећковић.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

DzSvetac

30.01.2019. 09:04

Da treba toj deci pomoći , samo mi neće biti jasno sloboda kretanja , maloletna osoba bez staraoca živi na ulici sama ...ko je tu lud , ko je tu zakazao ?!? OK, odrasli ima pravo , ali za dete se zna da nema psihološki izgrađenu svest o sopstveni potrebama , postoje domovi , staratelji ...a i u zakon piše da roditelji treba da budu kažnjeni za zanemarivanje , samo primeniti zakon !!!

Bosko

30.01.2019. 10:20

Svetac..ne pravi se pametan. Imaju odlično organizovanu i poprilično "surovu" socijalnu službu. Ovo dete koje je ona spasila je sigurno oduzeto staraocu i predato dalje..