Селаковић положио венце борцима за ослобођење Београда

Танјуг

20. 10. 2018. у 11:16

 Селаковић положио венце борцима за ослобођење Београда

Фото Танјуг

Поводом 74. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, генерални секретар председника Србије Никола Селаковић положио је данас венце на Спомен-гробље ослободилаца Београда
Поводом 74. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, генерални секретар председника Србије Никола Селаковић положио је данас венце на Спомен-гробље ослободилаца Београда и на Споменик црвеноармејцу.

Одавање поште борцима за ослобођење Београда почело је интонирањем државне химне и постројавањем Гардиста Војске Србије, а изасланик председника уписао се и у Књигу жалости на Спомен-гробљу.

Београдском офанзивом, која је трајала од 12. до 20. октобра 1944. године, окончана је 1.287 дана дуга немачка окупација Београда.

На Спомен-гробљу ослободилаца Београда сахрањено је 1.395 бораца Народноослободилачке војске Југославије и Црвене армије, док је животе изгубило око 4.000 бораца.

Поводом ослобођења српске престонице у Другом светском рату, данас ће у Београду бити одржан меморијални дефиле "Кораком победе до слободе".

Учесници дефилеа прошетаће до Палате Албанија где ће бити одржан музичко-сценски програм "Ослобођење - победа кроз музику и игру".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)