Деца из Центра за заштиту деце, одојчади и омладине у Звечанској и Прихватилишта за децу данас су добила одећу, школски прибор, књиге и играчке које су, у оквиру Дечје недеље која се обележава прве недеље октобра, сакупили ученици и запослени Основне школе ''Раде Драинац'' из Борче.

Тим поводом заменик градоначелника Горан Весић посетио је Центар за заштиту деце, одојчади и омладине у Звечанској и истакао да и друге школе треба да следе пример школе "Раде Драинац" јер се, додао је, на овај начин деца уче да буду солидарни, да буду део тима и да размишљају да треба помоћи другима.

Подсетио је да су ученици те школе и претходних година, у оквиру Дечије недеље, прикупљали играчке и одећу за децу којој је то потребно.

Када су мигранти почели да долазе у Србију, додао је, такође су организовали прикупљање одеће и играчака за децу мигранте.

Весић је захвалио ђацима, директорки и свим запосленима у школи "Раде Драинац" јер су, додао је, на овај начин показали да имају велико срце.

Директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Зоран Милачић је рекао да малишанима који бораве у тој установи помоћ пуно значи, али и додао да није суштина само у помоћи, већ у бризи која се пружа, у комуникацији, у томе да нису сами и да о њима не брину само запослени у овој установи.

"Ова акција већ трећу годину траје и ми се надамо да ће се наставити и да ће јој се прикључити и друге школе", додао је Милачић.